Заврши 42-ото издание на Галичка свадба

Со венчавка на годинашниот брачен пар Филип Бачев и Билјана Гегоска заврши 42-ото издание на Галичка свадба. Годинава, во двата дена на манифестацијата, присуствуваше Градоначалникот на Општина Маврово и Ростуша, Мукрем Мехмеди и околу три илјади гости од сите краишта на државата како и гости од соседните држави кои имаа можност да видат дел од вековната традиција. „Среќна сум што го дочекав мојот Петровден и со мојот сакан Филип Белчев нашата љубов ја овековечиме во црквата ’Св. Петар и Павле‘ во Галичник“, изјави видно возбудена и задоволна невестата Билјана Гегоска, која ја продолжува традицијата на неколкувековната галичка лоза на...

Read More