Select Page

Tag: Сретково

viber_image_2022-05-03_19-00-38-522
4-ти Мај ден на општина Маврово и Ростуше
Thumbnail 1
ДОБРЕДОЈДОВТЕ ВО ОПШТИНА МАВРОВО И РОСТУШЕ!
ИЗВОР НА ПОЗИТИВНА ЕНЕРГИЈА И РАСКОШНА УБАВИНА.
Thumbnail 2
Thumbnail 3
Thumbnail 4
Thumbnail 4
Thumbnail 4
Thumbnail 4
Thumbnail 4
Thumbnail 4
Thumbnail 4
previous arrow
next arrow
viber_image_2022-05-03_19-00-38-522
Thumbnail 1
Thumbnail 2
Thumbnail 3
Thumbnail 4
Thumbnail 4
Thumbnail 4
Thumbnail 4
Thumbnail 4
Thumbnail 4
Thumbnail 4
previous arrow
next arrow

Информирај се и дознај

Општина Маврово и Ростуше

Почитувани, Во Домот на култура во Ростуше, на ден 29.11.2023, со почеток од 11:00 часот се одржа втората форумска сесија, од проектот Форуми на заедниците. Проектниот форум се реализира во рамки на проектот „Зајакнување на општинските совети“ кој е финансиран од Швајцарска агенција за развој и соработка (SDC), а спроведуван од УНДП (UNDP) и Општина Маврово и Ростуше. Целта на проектниот форум е поддршка на учеството на граѓаните во развојот на заедницата и донесувањето на одлуки на локално ниво. На Втората форумска сесија граѓаните имаа можност да се запознаат со концептите кои беа презентирани од работните групи, кои во...

Информирај се и дознај

Посета на Маниса, Република Туркије по повод сто годишнината од основањето на турската република

Градоначалникот на општина Маврово и Ростуше Медат Куртовски престојуваше во работна посета на градот Маниса, Република Туркије по повод сто годишнината од основањето на Турската Република.На покана на валијата на град Маниса, Енвер Унлу и на претседателот на Здружението на македонските иселеници МАК – ЃОЧ Маниса, Џевдет Џомерт, градоначалникот Медат Куртовски заедно со заменик градоначалникот Кенан Елези, претседателката на советот Теута Мирто и советниците Ахмет Ахмети и Анеса Јонузоска присуствуваа на прославата организирана од градот Маниса.Исто така свое учество и неколку настапи имаше и фолклорната група од општината.Во текот на оваа посета градоначалникот оствари средба со валијата на градот...

Информации од Јавен Карактер

СЛУЖБЕН ГЛАСНИК НА ОПШТИНАТА

Пријави проблем, Закажи Средба, Прашај го градоначалникот.

4-ти Мај 2023

Galichnik Wedding 2018

Cross-Border Biking