Select Page

Category: Посети

viber_image_2022-05-03_19-00-38-522
4-ти Мај ден на општина Маврово и Ростуше
Thumbnail 1
ДОБРЕДОЈДОВТЕ ВО ОПШТИНА МАВРОВО И РОСТУШЕ!
ИЗВОР НА ПОЗИТИВНА ЕНЕРГИЈА И РАСКОШНА УБАВИНА.
Thumbnail 2
Thumbnail 3
Thumbnail 4
Thumbnail 4
Thumbnail 4
Thumbnail 4
Thumbnail 4
Thumbnail 4
Thumbnail 4
previous arrow
next arrow
viber_image_2022-05-03_19-00-38-522
Thumbnail 1
Thumbnail 2
Thumbnail 3
Thumbnail 4
Thumbnail 4
Thumbnail 4
Thumbnail 4
Thumbnail 4
Thumbnail 4
Thumbnail 4
previous arrow
next arrow

Информирај се и дознај

Еко Тезги – Дополнителна можност за промоција на локални вредности и еко производите.

Денес започнува поставувањето на четирите еко тезги чија што основна намена е формирање на микро локации за продажба на локални еко производи наменети за домашни и странски посетители на регионот и создавање на нови дополнителни можности за заработка на локалното население. Овие тезги се изработени во рамките на проектната програма за Одржливо искористување на природните ресурси во Кораб-Коритник, Шара и Албанските Алпи, финансирана од страна на фондацијата CNVP ( Connecting Natural Values and People). На отворениот повик за доставување на проектни идеи, од страна на општината Маврово и Ростуше како носител на проектот а по претходен договор со З.Г....

Информирај се и дознај

ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА 4 МАЈ – ДЕН НА ОПШТИНА МАВРОВО И РОСТУШЕ

Свечено беше одбележан 4-ти Мај – Ден на општина Маврово и Ростуше. На настанот свое обраќање имаше градоначалникот Медат Куртовски. На лица и институции кои со својата работа придонесоа за развој и афирмација на општината им беа доделени плакети а на учениците и наставниците кои ја афирмираа општината на разни манифестации и натпревари им беа доделени пофалници. Исто така имаше и културно уметничка програма организирана од страна на учениците од основните и средното училиште, како и најмалите од детската градинка. Нека е среќен, честит и вековен Денот на општина Маврово и...

Информации од Јавен Карактер

СЛУЖБЕН ГЛАСНИК НА ОПШТИНАТА

Пријави проблем, Закажи Средба, Прашај го градоначалникот.

4-ти Мај 2023

Galichnik Wedding 2018

Cross-Border Biking