Select Page

Author: Emsel Shabani

И З В Е С Т У В А Њ Е

На ден 17.06.2022 год. Д.П.Т.У.  “ПРТОНТТО” дооел во соработка со Општина Маврово и Ростуше  ќе изврши терестичка дезинсекција на подрачјето на Општина Маврово и Ростуше за уништување на возрасни форми на комарци и други штетници. Дезинсекцијата ќе се извршува после 24:00 часот до раните утрински часови. Се известуваат граѓаните да превземаат мерки за заштита особено пчеларите да ги заштитат нивните пчели....

Read More

Ј  А  В  Е  Н     П О В И К

Врз основа на Договорот за соработка помеѓу Агенцијата за вработување на РСМ (АВРСМ), и Договорот за соработка Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП)  и општина Маврово и Ростуше, во рамките на Оперативниот план за активни програми и мерки за вработување и услуги на пазарот на трудот за 2022 година усвоен од Владата на Република Северна Македонија, Програмата Општинско – корисна работа финансирана од Буџетот на Агенцијата за вработување на РСМ, на ден 08.06.2022 година се објавува: Ј  А  В  Е  Н     П О В И К до евидентирани невработени лица за вклучување во Програмата Општинско – корисна работа...

Read More

З А П И С Н И К

Од осмата седница на советот на Општина Маврово и Ростуше Датум на одржување :  26.04.2022 година во 11.00 часот. Место на одржување – Сала за состаноци . Присутни : Теута Мирто Претседател на советот на Општина Маврово и Ростуше , Фуат Асани, Ахмет  Ахмети , Кебир Билали, Анеса Јонузоска Мавмути , Александра Матеска  Елдина Сакири, Ристе Попоски, Ќенан Елези, Шенол Рамадани. Оправдано отсутен :  Сеадин Сејдију. Гости на седницата : Повереник на Општина Маврово и Ростуше Медат Куртовски, Советник за буџетска кординација Суада Мавмути , Советникот за управување со кризи Фадил Шабани, Советник за образование Емир Емрулаи и Секретар...

Read More

Посета на Макиттурк Скудриње

На наша покана во посета на општината беа претставниците на здружението Макиттурк Скудриње кои организираа турнир во одбојка во село Скудриње на кое учество зедоа осум екипи. Овој турнир беше повод за дружење меѓу населението во Скудриње. Им честитавме за успешно реализираниот турнир во одбојка и им доделивме пофалница. Ваквите турнири се одлична прилика за дружење и забава особено после периодот на...

Read More

Информации од Јавен Карактер

СЛУЖБЕН ГЛАСНИК НА ОПШТИНАТА

Пријави проблем, Закажи Средба, Прашај го градоначалникот.

4-ти Мај 2023

Galichnik Wedding 2018

Cross-Border Biking