Select Page

Author: Emsel Shabani

Известување

Општина Маврово и Ростуше ги известува своите граѓани, дека, од 05.09.2022 (Понеделник) до 07.09.2022 година (Среда) во периодот од 10:00 до 16:00 часот, поради рехабилитација на регионалниот пат Маврово – Дебар ќе биде воспоставен времен режим комплетно затворен...

Read More

Среќен и успешен почеток на новата учебна година на сите ученици во општина Маврово и Ростуше.

реќен и успешен почеток на новата учебна година на сите ученици во општина Маврово и Ростуше. Градоначалникот Медат Куртовски ги посети училиштата во општината каде што лично на наставниците, учениците и родителите им го честита почетокот на учебната година и им посака добро здравје, радост, среќа и да бидат послушни и одлични ученици. На сите првачиња им беше доделен сет со школски прибор. На советот на општината градоначалникот предложи точка на дневен ред со која советот едногласно донесе одлука за исплата на еднократна финансиска помош од 3.000 денари за секое прваче во општината. Ваквата исплата ќе стане пракса во...

Read More

Избор на Градоначалник

Врз основа на резултатите од изборите за градоначалник на општина Маврово и Ростуше одржани на 20.08.2022 година претседателката на општинската изборна комисија за Маврово и Ростуше на ново избраниот градоначалник Медат Куртовски му го додели уверението за избран градоначалник на општина Маврово и Ростуше.Честитки за градоначалникот Медат Куртовски со желби за успешна работа во...

Read More

Паркинг простор во с.Требиште

Започната тендерската постапка за изградба на паркинг простор во с.Требиште со вредност од 2.466.850,00 денари. Со овој проект Требиштани ќе добијата конечно решение за сообраќајниот метеж кој посебно се појавува во летните...

Read More

Информации од Јавен Карактер

СЛУЖБЕН ГЛАСНИК НА ОПШТИНАТА

Пријави проблем, Закажи Средба, Прашај го градоначалникот.

4-ти Мај 2022

Galichnik Wedding 2018

Cross-Border Biking