Select Page

Author: Emsel Shabani

ИЗВЕСТИЕ !

На ден 09.09.2022 година ќе се реализира втората терестичка дезинсекција на подрачјето на Општина Маврово и Ростуше за уништување на возрасни форми на комарци и останати штетници.Дезинсекцијата ќе се изведува навечер после 24.00 часот до раните утрински часови, само под поволни временски услови, ( ако случајно времето е врнежливо или со јак ветер дезинсекцијата се одложува за утредента или нареден ден под поволни временски услови ).За таа цел граѓаните треба да превземаат соодветни мерки за заштита а посебно Пчеларите да ги заштитат пчелите.                                 ...

Read More

Посета на детската градинка во Скудриње

Градоначалникот Медат Куртовски заедно со директорката на детската градинка Ајрие Дачи беа во посета на детската градинка во Скудриње, која што е во склоп на детската градинка “Брешиа” во Дебар. Во оваа градинка годинава се опфатени дванаесет дечиња од село Скудриње. Како и секоја година така и оваа општината донира потребни материјали и средства за подобро организирање на активностите на децата во градинката. Детската градинка во Скудриње почна со работа во октомври 2018 година и досега се згрижени вкупно над 60...

Read More

Трета малореканска летна школа “По патеките на Дичо Зограф”

Викендов во село Тресонче беше отворена Третата малореканска летна школа “По патеките на Дичо Зограф”. Воведни обраќања имаа проф. д-р Сашо Цветковски, научен раководител на школата, проф. д-р Ненад Макуљевиќ од Филозофскиот факултет во Белград и градоначалникот на општина Маврово и Ростуше Медат Куртовски кој воедно и ја прогласи школата за отворена. Во чест на најпознатиот македонски зограф, Дичо Зограф и воедно зачетокот на таканаречената македонска ренесанса во уметноста, во неговото родно Тресонче, отворена е третата по ред, веќе традиционална, малореканска летна школа „По патеките на Дичо Зограф“. Ораганизаторот на овој настан и научен раководител Сашо Цветковски од институтот...

Read More

Известување

Општина Маврово и Ростуше ги известува своите граѓани, дека, од 05.09.2022 (Понеделник) до 07.09.2022 година (Среда) во периодот од 10:00 до 16:00 часот, поради рехабилитација на регионалниот пат Маврово – Дебар ќе биде воспоставен времен режим комплетно затворен...

Read More

СЛУЖБЕН ГЛАСНИК НА ОПШТИНАТА

Пријави проблем, Закажи Средба, Прашај го градоначалникот.

Формулари

4-ти Мај 2022

Galichnik Wedding 2018

Cross-Border Biking