Select Page

Author: Emsel Shabani

Информација за одржана дводневна Работилница “Климатските промени и безбедноста на Шар Планина и Корабскиот Масив

Информација за одржана дводневна Работилница “Климатските промени и безбедноста на Шар Планина и Корабскиот Масив: Развивање заедничка стратегија за соработка/прилагодување и план за спроведување”, која ја организираше Канцеларијата на Координаторот за економски и еколошки активности на ОБСЕ (ККЕЕА) во партнерство со Аделфи, Тинк-Тенк од Германија, и во соработка со Мисијата на ОБСЕ во Скопје. 2-3 ноември...

Read More

Министерот Џемаил Чупи задолжен за Дијаспора во посета на општина Маврово и Ростуше

Денес во посета на општина Маврово и Ростуше престојуваше Министерот без ресор задолжен за дијаспора во Владата на Република Северна Македонија Џемаил Чупи. На средбата со Градоначалникот Медат Куртовски се разговараше за актуелни иницијативи и проекти кои се во согласност со Стратегијата на Република Северна Македонија за соработка со Дијаспората со која покрај другото предвидено е отворање на Центри за дијаспора во општините при што беше потпишан Договор за соработка со Дијаспората помеѓу Владата на РСМ и Општина Маврово и Ростуше. Во општина Маврово и Ростуше ќе биде отворена Канцеларија за дијаспората која ќе има улога на припадниците на...

Read More

патрониот празник на општинското основно училиште “Хајан Селмани” во село Ростуше.

Денеска свечено беше одбележан патрониот празник на општинското основно училиште “Хајан Селмани” во село Ростуше. Честитки на сите ученици и наставници за одличната културно уметничка...

Read More

Еднократна финансиска помош на сите првачиња

Денеска беше реализирана предлог одлуката на градоначалникот која беше едногласно поддржана од сите советници за еднократна финансиска помош на сите првачиња во општина Маврово и Ростуше. Со оваа одлука на сите првачиња во општината им беа исплатени по 3.000 денари еднократна финансиска помош. Ваквата одлука ќе остане пракса за секоја наредна учебна година. Уште еднаш на првачињата им посакуваме успешен наставен...

Read More

Македонското здружение за култура и солидарност “Дебре” од Чандиби, Измир, Република Туркије.

Денеска во посета на нашата општина беа претставници на Македонското здружение за култура и солидарност “Дебре” од Чандиби, Измир, Република Туркије предводени од претседателот на здружението Beytullah Kazaferoğlu со членовите Ruşit Ramazanoğlu, Urfi Abdulioğlu, Şefik Guneş и Nevzat Güneş. Благодариме за нивната посета и преку нив испраќаме поздрави до сите наши исселеници во Република...

Read More

Информации од Јавен Карактер

СЛУЖБЕН ГЛАСНИК НА ОПШТИНАТА

Пријави проблем, Закажи Средба, Прашај го градоначалникот.

4-ти Мај 2022

Galichnik Wedding 2018

Cross-Border Biking