Select Page

Author: Emsel Shabani

ПОВИК ДО ПРИМАТЕЛИТЕ НА ПОМОШ

Општина Маврово и Ростуше ги известува сите заинтересирани лица кои сакаат да ги користат услугите од програмата „Општинско – корисна работа“, со која се предвидува мобилен тим да врши услуги (набавка на основни продукти за хигиена и исхрана, препишување и набавка на лекови, плаќање сметки, придружба на лекар или некоја друга институција по потреба, заедничка прошетка и дружење) на стари изнемоштени лица и лица со попречености. Заинтересираните лица да се пријават во просториите на општина Маврово и Ростуше најдоцна до 29.06.2022 год. (среда). Оваа активност се реализира преку проектот „Социјални услуги за сите“, со којашто се опфатени 55 крајни...

Read More

Прекугранично возење велосипеди

Денеска, 19.06.2022 во рамките на проектот “Прекугранично возење велосипеди” се одржа настанот “Жировница Опен”. На овој настан присуствуваа членовите на проектниот тим, градоначалникот на Општина Маврово и Ростуше, локални водичи, МТБ водичи како и други љубители на планинскиот велосипедизам. Ова е финален настан на нашиот проект на македонска страна. Се одржа велосипеддка тура на планинските велосипедски патеки на Голема планина во село Жировница. Целта е ваков настан да се одржува годишно, и по завршувањето на нашиот...

Read More

Градежни активности во с. Жировница.

Во тек се градежни активности во с. Жировница.Општина Маврово и Ростуше реализира два проекти во населеното место Жировница.- Изградба на потпорна конструкција за стабилизација на терен и – Уредување на улица со бекатон плочки во должина од 240...

Read More

Информации од Јавен Карактер

СЛУЖБЕН ГЛАСНИК НА ОПШТИНАТА

Пријави проблем, Закажи Средба, Прашај го градоначалникот.

4-ти Мај 2023

Galichnik Wedding 2018

Cross-Border Biking