Select Page

Month: November 2021

КОНКУРС за учество на обуки

Konkurs_Mavrovo RostusheDownload Фондација ЦЕЕД Македонија објавува конкурс за учество на жени од Општина Маврово Ростуше на обуки за развој на следниве вештини и знаења: Развој на бизнис идеја и бизнис план, Претприемништво и менаџерски вештини, Дигитален маркетинг, онлајн продажба и употреба на дигитални технологии. Обуките се спроведуваат како дел од проектот на UN Women “Промовирање на родово-одговорни политики и буџети: кон транспарентно, инклузивно и отчетно управување во Република Северна Македонија”, финансиски поддржан од Швајцарската агенција за развој и соработка и Шведската агенција за меѓународна соработка и развој – СИДА. Заинтересираните кандидатки кои ги исполнуваат критериумите за учество можат да...

Read More

Авантуристички туризам на повисоко ниво – Cross-border biking Project

Денес, во рамките на проектот ” Авантуристички туризам на повисоко ниво: Прекугранично возење велосипеди во Општина Маврово и Дибра” беше потпишан договор за изградба на канцеларија која ќе служи како инфоцентар за туристи. Изведувач на градежните работи ќе биде фирмата ЕУРОЕДИЛ ХОЛДИНГ. Канцеларијата се наоѓа во центарот на Ростуше, во склоп на гимназијата. Во инфоцентарот ќе биде вработено и обучувано едно лице кое е дел од општинската администрација. Today in the frame of the “Cross-border biking Project: Next level of adventure tourism in Mavrovo-Rostuse and Dibra”  was signed a contract for creation of multifunctional visitor center for tourists. The...

Read More

Со големо задоволство сакаме да ве информираме…

⭕️Со големо задоволство сакаме да ве информираме (сите велосипедски заедници во Северна Македонија и Албанија) дека сите 46 километри велосипедски патеки, кои се поддржани од Делегацијата на ЕУ во прекуграничниот регион (Пешкопеја и Маврово & Ростуше) се завршени. Ни недостасува само вертикалнa и хоризонталнa маркацииja, но тоа ќе се прави до крајот на овој месец. ⭕️ With great satisfaction we like to inform you (all bike community’s in North Macedonia and Albania) that all 46km of bike trails, which are supported by EU Delegation in the Cross-border region (Mavrovo &Rostuse & Dibër) are finished. We miss only vertical and...

Read More

СЛУЖБЕН ГЛАСНИК НА ОПШТИНАТА

Пријави проблем, Закажи Средба, Прашај го градоначалникот.

Формулари

Новогодишно обраќање

Galichnik Wedding 2018

Мавровско-Реканска убавина