Select Page

Month: July 2021

Министерот за внатрешни работи на Република Северна Македонија, г-дин Оливер Спасовски

Почитувани На ден 18. 07. 2021 година во посета на општина Маврово и Ростуше ќе биде министерот за внатрешни работи на Република Северна Македонија, г-дин Оливер Спасовски со што ќе се означи времено отворање на граничниот премин Стрезимир Рестелица. Овој премин ќе биде отворен секој ден до 01. 09. 2021 година од 08.00 до 20. 00 часот. Тргнувањето ќе биде од месноста Трница во 10. 30 часот. Со ова продолжува неколкугодишната традиција на времено отворање на овој премин со што ќе се овозможи непречено движење на граѓаните од македонска и косовска страна. Ова е можност за нас и за...

Read More

Денес 14.07.2021 година после 24:00 часот ќе се изведува дезинсекција во сите населени места

Општина Маврово и Ростуше ги известува своите граѓани, дека денес 14.07.2021 година после 24:00 часот ќе се изведува дезинсекција во сите населени места.По предходно изготвен план за динамика на активности и техничка спецификација, дезинсекцијата ќе се врши со употреба на средство АКВАК-ОТРИНЕ 2ЕВ во концентрација пропишана од производителот во однос 100 мл/ 1л.Ги известуваме сите наши граѓани да превземаат мерки за заштита, со посебен акцент кон пчеларите да ги заштитат пчелните семејства, да не би дошло до несакани...

Read More

Парагладерство – Маврово Опен 21

Од 25 до 27 Јуни во Маврово се оддржа Европски куп по Парагладерство – Маврово Опен 21 .Овој настан се оддржува секоја година во Маврово во организација на Параглајдинг Клубот Кондор од Гостивар.Оваа година Маврово Опен имаше најголем број на учесници, учество земаа 40 натпреварувачи од 11 Европски земји.Во склоп на Маврово Опен се оддржа и ликовна колонија со сликари, уметници од земјава и странство, кои во изминативе 3 дена нацртаа одлични уметнички дела со мотиви од Маврово и Параглајдинг. Градоначалникот Медат Куртовски беше домаќин на дел од учесниците на овој настан, кој заедно го посетија водопадот Дуф.Претседателот на...

Read More
  • 1
  • 2

СЛУЖБЕН ГЛАСНИК НА ОПШТИНАТА

Пријави проблем, Закажи Средба, Прашај го градоначалникот.

Формулари

4-ти Мај 2022

Galichnik Wedding 2018

Cross-Border Biking