Select Page

Month: June 2021

Фирмата “Фортеса” продолжува со градежните активности на терен

Фирмата “Фортеса” продолжува со  градежните активности на терен. Моментално се работи  на една од патеките  која се протега во пониските реони од атарот на село Жировница и еден дел од атарот на село Врбјане. На потегот од стартот кој се наоѓа во близина на месноста “Асан Кула” па се до Долно Маало село Жировница целосно се изградени околу 10.5 километри велосипедски патеки, и дополнителни 1.5 километри сечење  и одводнување. Со почетокот на есента 2021 се очекува целосно да бидат завршени сите 23 километри патеки кои се дел од Проектот “Прекугранично возење велосипеди: Авантуристички туризам на повисоко ниво во Маврово...

Read More

Проект за поврзување на локалните патишта

Проект за поврзување на локалните патишта – Mеханизам за жалби и поплаки Во рамките на Проектот за поврзување на локални патишта кој се реализира од страна на Министерството за транспорт и врски со финансиска поддршка од Светска банка, Општина Маврово и Ростуше аплицираше со под-проект за Реконструкција  на локален пат “ Маврови Анови – Врбен” со вкупна должина од 7.260м, кој е дел од Тендер 2 за кој Во најскоро време се очекува започнување на градежните работи на овој проект.  Единицата за имплементација на проектот (ЕИП) во рамките на Министерството за транспорт и врски согласно политиките и барањата во делот...

Read More

СЛУЖБЕН ГЛАСНИК НА ОПШТИНАТА

Пријави проблем, Закажи Средба, Прашај го градоначалникот.

Формулари

4-ти Мај 2022

Galichnik Wedding 2018

Cross-Border Biking