Select Page

Month: April 2021

Потпишан договор за изградба на 23км велосипедски патеки

Денес во Општина Маврово и Ростуше беше потпишан договор за изградба на 23км велосипедски патеки помеѓу градоначалникот Медат Куртовски и директорот на  Друштвото за проектирање, изведба и инжинеринг “Фортеса”, Хајрула Хасани.Вредноста на овој договор изнесува 7,660,163 денари. Договорот е потпишан во рамките на проектот “Прекугранично возење велосипеди:  Авантуристички туризам на повисоко ниво во Маврово-Ростуше и Дибра”, финансиран од ЕУ во рамките на ИПА 2 програмата.  Today in Municipality of Mavrovo and Rostushe was signed the contract for creation of 23km bike trails between the Mayor Medat Kurtovski and the manager of ” Fortesa – EL”, Hajrulla Hasani. The value of this...

Read More

Реакција – демант на напишани невистини и обвинувања на интернет порталот МКД.мк

Реакција – демант на напишани невистини и обвинувања на интернет порталот МКД.мк Почитувани, Општина Маврово и Ростуше, ги отфрла сите обвиненија кои денес беа објавени на интернет порталот МКД. И уште еднаш сакаме да укажиме дека, Општината со сите свои механизми, работи во интерес на своите граѓани и во иднина ќе продолжи со позасилено темпо да ги решава сите проблеми на своите граѓани во согласност на законите на РСМ. Во врска со обвинувањата за владеењето на урбанистички хаос на територијата на Општина Маврово и Ростуше, категорично ги отфрламе ваквите неточни тврдења и невистини. Сакаме само да потсетиме дека Општината...

Read More

Tender for purchasing of off road Vehicle

. A- Instruction to tenders and tender form to be completed and submitted by tenderer a14_declaration_honour_enDownload a14_declaration_honour_en.docDownload c4f_annexiitechspeciiitechoffer_en.doc bez nosilkaDownload c4g_annexivfinoffer_en.docDownload c4l_tenderform_enDownload c4o1_fif_en.pdfDownload c4o2_lefcompany_enDownload E_1_Provisional-and-final-acceptanceDownload ——————————– c2_contractnotice_en.docDownload c4b_itt_en.docDownload B- Draft contract special conditions annexes c4c_contract_en.docDownload c4d_specialconditions_en.docDownload c4e_annexigc_en.pdfDownload c4f_annexiitechspeciiitechoffer_en.doc bez nosilkaDownload c4g_annexivfinoffer_en.docDownload c4o1_fif_en.pdfDownload c4o2_lefcompany_enDownload E_1_Provisional-and-final-acceptanceDownload C- Further information c4j_admingrid_enDownload...

Read More

СЛУЖБЕН ГЛАСНИК НА ОПШТИНАТА

Пријави проблем, Закажи Средба, Прашај го градоначалникот.

Формулари

4-ти Мај 2022

Galichnik Wedding 2018

Cross-Border Biking