Select Page

Month: October 2020

Еколошка акција на целата територија на Општина Маврово и Ростуше

Еколошка акција на целата територија на Општина Маврово и Ростуше. Вработените во ЈПКД Маврово, реализираа сеопфатна еколошка акција, со чистење и уредување на сите површини по селските улици. Покрај селските улици се чистеа и уредуваа зелените и дворните површини. Поради настанатиот проблем, со состојбата со депонирање на собраниот отпад, кој трае повеќе од два месеци, упатуваме апел, до сите наши граѓани и посетители на Нашата Општина, отпадот, во периодот додека изнајдеме решение за депонирање, колку што може повеќе да се селектира и колку што може помалце да се одлага во контејнерите. Општина Маврово и Ростуше и во наредниот период...

Read More

Во чест и голема почит кон загинатите борци…

Денес, вработените во Општина Маврово и Ростуше, во чест и голема почит кон загинатите борци, народни херои и дејци и на сите што ги дале своите животи во НОБ и Револуцијата, ги исчистија и хортикултурно уредија сите спомен обележја од НОБ, кои се наоѓаат на територијата на Општина Маврово и Ростуше. 11’ти Октомври, важен меѓник во борбата за независност, суверенитет, самостојност и слобода на Република Северна...

Read More

Градоначалникот на Општина Маврово и Ростуше, Медат Куртовски, имаше средба со директорката на Управата за развој…

Градоначалникот на Општина Маврово и Ростуше, Медат Куртовски, имаше средба со директорката на Управата за развој и унапредување на образованието на јазиците на припадниците на заедниците, Славица Тодорова. Во административната зграда на општината, градоначалникот Медат Куртовски, оддржа работна средба со директорката, Славица Тодорова, на која се разговараше за продлабочување на меѓусебната соработка помеѓу двете институции, се со цел да се подобрат условите во образованието како и подобрат правата на етничките заедници, преку изучување на културата и јазикот на својата етничка заедница. На средбата присуствуваа и Хаџер Јавуз, советник за унапредување на Турскиот јазик и Дарко Митевски, раководител во Управата....

Read More

СЛУЖБЕН ГЛАСНИК НА ОПШТИНАТА

Пријави проблем, Закажи Средба, Прашај го градоначалникот.

Формулари

4-ти Мај 2022

Galichnik Wedding 2018

Cross-Border Biking