Select Page

Month: September 2020

На барање на Директорите на Општинските Основни Училишта и Средното Општинско училиште…

Советот на Општина Маврово и Ростуше на денешната 45’та седница, на барање на Директорите на Општинските Основни Училишта и Средното Општинско училиште, кои претходно ги обезбедија сите неопходни услови во сите училишни згради за оддржување на настава со физичко присуство на учениците, како и со добиени позитивни мислења за условите во училишните објекти за оддржување на настава со физичко присуство на учениците, од Државниот Просветен Инспекторат и Државниот Санитарен Инспекторат ја донесе следната одлука: За добивање на согласност од Владата на Република Северна Македонија за реализирање на настава со физичко присуство на учениците во: СОУ ”Маврово – Ростуше” ООУ...

Read More

Градоначалникот Медат Куртовски учествуваше на работилница – Тркалезна маса…

Градоначалникот на Општина Маврово и Ростуше, Медат Куртовски учествуваше на работилница – Тркалезна маса, на тема Маврово – дестинација за спортско качување во подем. Денес во Трница од страна на ИМЕ – Програма за зголемување на пазарната вработливост, поддржана од Швајцарската агенција за развој и соработка, Француската амбасада во Скопје и Македонската спортско качувачка федерација, беше организирана средба на тема – Маврово дестинација за спортско качување во подем. Модератор на оваа тркалезна маса, Маврово – дестинација за спортско качување во подем, беше Тања Георгиевска која воедно е и голем љубител на планинарењето и со големо искуство и одличен познавач...

Read More

Градоначалникот на Општина Маврово и Ростуше, Медат Куртовски, во Маврово ја следеше вежбата на ДЗС

Припадници на Дирекцијата за заштита и спасување со акција за извлекување на лица зафатени од свлечиште ја завршија тридневната обука и вежба на Републичките сили за заштита и спасување и Тимовите за брз одговор која се изведуваше околу Мавровското езеро. Вежбата ја следеа Градоначалникот Медат Куртовски и директорот на НП Маврово, Самир Ајдини, на која следеше и средба со директорот на ДЗС, Аднан Џафероски. Општина Маврово и Ростуше даде логистичка поддршка на успешно реализираните вежбовни активности кои ги изведоа припадниците на...

Read More

Комисијата за заштита на пациентите ја разгледа моменталната состојба во Нашата Општина со пандемијата настаната од Ковид-19.

Комисијата за заштита на пациентите како помошно тело на Советот на Општина Маврово и Ростуше, на денешната седница ја разгледа моменталната состојба во Нашата Општина со пандемијата настаната од Ковид-19. Комисијата даде неколку препораки до нашите сограѓани. Комисијата за Заштита на пациентите упати апел до сите граѓани, строго да се придржуваат до заштитните мерки кои секојдневно се укажуваат преку соопштенија преку ТВ екраните и преку социјалните мрежи. Состојбата со Ковид-19 е сериозна и треба по дисциплиниран пристап кон заштата од овој вирус. Исто така се упатува апел до сопствениците на продавниците да продолжат со почитување на протоколите при работа...

Read More

СЛУЖБЕН ГЛАСНИК НА ОПШТИНАТА

Пријави проблем, Закажи Средба, Прашај го градоначалникот.

Формулари

4-ти Мај 2022

Galichnik Wedding 2018

Cross-Border Biking