Select Page

Month: April 2020

Градоначалникот на Општина Маврово и Ростуше, Медат Куртовски и претставник на Пелагонија АД Гостивар

Градоначалникот на Општина Маврово и Ростуше, Медат Куртовски и претставник на Пелагонија АД Гостивар, потпишаа договор за Рехабилитација на Локален Пат za с. Скудриње. Во рамките на проектот МСИП 2 при Министерството за финансии спреведуван од Единицата за спроведување на проекти, поддржан од Светска банка на Општина Маврово и Ростуше, по спроведената потребна процедура и беше овозможено користење на средства кои се наменети за имплементација на проекти кои се наменети за подобрување на локалната инфраструктура во (руралните) општини. Со потпишувањето на договорот во износ од 12 000 000 денари општината ќе го реализира проектот ,,Реконструкција на локален пат за...

Read More

Кризниот Штаб за заштита од корона вирусот при Општина Маврово и Ростуше

Кризниот Штаб за заштита од корона вирусот при Општина Маврово и Ростуше денес оддржа координативен состанок. На состанокот се направи анализа на моменталната состојба во Нашата Општина. Сакаме да ги известиме нашите граѓани дека до сега немаме ниту еден наш сограѓанин заболен од корона вирус. Во самоизолација се наоѓаат 3 лица жители на Нашата Општина и во државен карантин се наоѓаат 4 лица жители на Општина Маврово и Ростуше, и истите се во одлична здраствена состојба без никакви симптоми на корона вирусот. Во моментот во Маврово во неколку хотели се наоѓаат 148 лица во државен карантин, и истите се...

Read More

Општина Маврово и Ростуше и НП Маврово во соработка со Месните Заедници

Општина Маврово и Ростуше и НП Маврово во соработка со Месните Заедници од сите населени места продолжија со акцијата за доделување на социјални пакети за социјално ранливите семејства од долнореканскиот регион. Во втората фаза доделени беа пакети на семејства во населените места: Жировница 32 Видуше 8 Требиште 20 Велебрдо 9 Ростуше 38 Аџиевци 6 Јанче 4 Присојница 7 и Скудриње 30. Да седиме дома и да ги почитуваме мерките за превенција. Седејќи дома им помагаме на сите здраствени...

Read More
  • 1
  • 2

Информации од Јавен Карактер

СЛУЖБЕН ГЛАСНИК НА ОПШТИНАТА

Пријави проблем, Закажи Средба, Прашај го градоначалникот.

4-ти Мај 2023

Galichnik Wedding 2018

Cross-Border Biking