Select Page

Month: April 2020

Почитувани наши сограѓани, сакаме да ве известиме…

Почитувани наши сограѓани, сакаме да ве известиме дека со допис од Владата на РСМ од 10.04.2020 година, општините и општинските кризни штабови не смеат да даваат дозволи за движење на никого. Тоа значи дека дозволите и забраните за движење се регулирани на централно ниво, односно од страна на Владата и соодветните институции, што значи дека ние како општински кризен штаб не сме дале дозвола за движење на никого, вклучително и на лицата што се спомнуваат во некои коментари.. На регионалниот пат, кај што е клучката за влез во манастирот, има 24 часовна полициска контрола, од полициска станица Ростуше ни...

Read More

Кризниот штаб за справување со корона вирусот при Општина Маврово и Ростуше…

Кризниот штаб за справување со корона вирусот при Општина Маврово и Ростуше, имаше работна средба со Имамите од Џамиите во населените места од Нашата Општина. На средбата се разговараше за општата состојба во која се наоѓаме како на локално така и на централно ниво, за важноста од почитувањето на мерките и препораките кои се донесени од Владата на РСМ, како и ставот на ИВЗ по истите. Исто така од страна на Имамите беше потенцирано на важноста на Месец Рамазан за муслиманите, за обврските и обичаите кои произлегуваат од овој значаен масец за сите муслимани. На крај се дојде до...

Read More

Покана за тендер

INVITATION TO TENDER FOR “IDENTIFICATION, CONSTRUCTION AND INTERVENTION FOR IMPROVING MARKING AND SIGNING FOR CREATION OF 40 KM BIKE TRAILS IN BOTH SIDES OF THE BORDERS (BETWEEN NORTH MACEDONIA AND ALBANIA), TRAINING OF TRAINERS AND TRAINING OF MOUNTAIN BIKE GUIDES/TRAIL BUILDERS” I am pleased to inform you that [your firm] [the consortium led by you] is invited to take part in the competitive negotiated procedure for the above contract. The complete tender dossier is attached to this letter. It includes: Покана за...

Read More

Почитувани граѓани,

Почитувани граѓани, Со особена чест и задоволство, од свое лично име, од името на Советот и Општинската администрација на сите православни верници во Општина Маврово и Ростуше, во земјата и во странство, Ви упатувам искрени честитки по повод велигденските празници. Во духот на љубовта кон човештвото, да се упатиме кон правдата и вистината, да понудиме помош на сите на кои им е потребна. Нека во нашите срца и души се всели духовен мир и спокојство, радост и разбирање. Ви посакувам многу здравје, среќа, љубов, хармонија, верба, истрајност и трпение во овие моменти на кризна состојба. Градоначалник на Општина Маврово...

Read More

Новата мерка за забрана на движење на сите наши сограѓани во РСМ

Денес 17.04.2020 година (петок) од 16:00 часот до 21.04.2020 година (вторник) до 05:00 часот стапи во сила новата мерка за забрана на движење на сите наши сограѓани во РСМ. Од тие причини сите наши граѓани кои ќе имаат итна потреба од основни намирници, на барање на правните субјекти, Штабот за заштита и спасување на Општина Маврово и Ростуше за 18, 19 и 20.04.2020 година издаде дозвола за работа во периодот од 10:00 до 16:00 часот (исклучиво по принцип преку нарачка по телефон и достава до дома, и никаку поинаку) на следните фирми: Центар дооел – Жировница тел. контакт 070832670...

Read More
  • 1
  • 2

Информации од Јавен Карактер

СЛУЖБЕН ГЛАСНИК НА ОПШТИНАТА

Пријави проблем, Закажи Средба, Прашај го градоначалникот.

4-ти Мај 2023

Galichnik Wedding 2018

Cross-Border Biking