Select Page

Month: March 2020

Општина Маврово и Ростуше во соработка со НП Маврово и ЈПКД Маврово изврши дезинфекција

Општина Маврово и Ростуше во соработка со НП Маврово и ЈПКД Маврово изврши дезинфекција на центарите на населените места и селските улици. И во текот на наредните денови ќе се продолжи со дезинфекција на улици во другите населени места. Општина Маврово и Ростуше ќе продолжи да ги зема сите неопходни активности за справување со кризата предизвикана од корона вирусот. Ги замолуваме сите наши сограѓани да се придржуваат кон препораките дадени од страна на Владата и Министерството за...

Read More

Известување

Почитувани наши сограѓани, сите оние кои биле на лекарски преглед во приватната Педијатриска Амбуланта во Дебар минатата недела, да останат во самоизолација, преку телефонски повик да ги известат своите Матични Доктори или Здраствениот Дом во Ростуше за нивната здраствена состојба. Воедно доколку има било каква промена во нивното здравје, да ги известат своите Матични Доктори или Здраствениот дом во...

Read More

Разгледување на состојбата со корона вирусот на локално ниво

Во прилог пренесуваме записник од оддржан состанок со претседателите на МЗ од населените места во општината, со единствена точка на дневен ред Разгледување на состојбата со корона вирусот на локално...

Read More

Владата на Република Северна Македонија на денешната 15-та редовна седница…

Владата на Република Северна Македонија на денешната 15-та редовна седница ја разгледа информацијата на Управувачкиот комитет за координација и управување во системот за управување со кризи за преземање дополнителни мерки и активности за превенција од ширење на корона вирусот по сугестија на Комисијата за заразни болести на Министерството за здравство, и ги донесе следните заклучоци: 1. Да се заострат мерките и активностите за превенција од ширење на корона вирусот. 2. Да се прекине со воспитно – образовниот процес и наставата во сите детски градинки, основни и средни училишта и високо – образовни установи и во јавните научни институти на...

Read More
  • 1
  • 2

СЛУЖБЕН ГЛАСНИК НА ОПШТИНАТА

Пријави проблем, Закажи Средба, Прашај го градоначалникот.

Формулари

4-ти Мај 2022

Galichnik Wedding 2018

Cross-Border Biking