Select Page

Month: February 2020

Проект за локална регионална конкурентност

роект за локална регионална конкурентност – План за управување со животната средина и социјалните аспекти за потпроектот: Развој на туризмот во Мавровската долина Општината Маврово и Ростуше како носител на под-проектот и партнерот во под-проектот ЈУ Национален Парк “Маврово” во рамките на „Проектот за локална и регионална конкурентност“ поддржан од страна на ЕУ, администриран од Светска Банка и спроведуван од Кабинет за Заменик Претседател на Владата задолжен за Економски Прашања – КЗПВЕП, проектна компонента „Инвестиции во туристичка инфраструктура и поврзувања во дестинациите“ го изготви под-проект “Развој на туризмот во Мавровската долина ” со цел развој на туристичкиот потенцијал на општината Маврово и Ростуше и Националниот парк...

Read More

Свечено отворен 57-миот Мавровски меморијал

Со положување свежо цвеќе од страна на Градоначалникот на Општина Маврово и Ростуше Медат Куртовски на споменикот на загинатите градители, кои во далечната 1956 година 38 градители и 14 храбри граничари го загубиле својот живот при изградба на електросистемот на хидроцентралата во Маврово свечено беше отворен традиционалниот 57 – ми Мавровски меморијал. Мавровскиот меморијал кој оваа година е организиран под поткровителство на Министерката за Одбрана, Радмила Шеќеринска, се одржува во чест на загинатите градители на хидроцентралата Маврово кои од страшна лавина го загубија животот. Мавровскиот меморијал е најстариот нордиски куп на Балканот и се вбројува во еден од најстарите...

Read More

Градоначалникот Медат Куртовски положи свежо цвеќе пред споменикот изграден во чест…

Градоначалникот на Општина Маврово и Ростуше, Медат Куртовски положи свежо цвеќе пред споменикот изграден во чест на градителите на Мавровската брана. Во близина на браната во Маврови Анови се одржа комеморативен собир пред споменикот изграден во чест на градителите на мавровската брана. Одбележувањето традиционално го организира ХЕЦ “Маврово”. Вработени во претпријатието како и претставници на повеќе локални институции и оваа година се собраа и со положување на цвеќе и едноминутно молчење одадоа почит за работниците кои ги загубија животите во снежните лавини ноќта помеѓу 10-ти и 11-ти февруари 1956г. На овој датум животот го загубија 52 градители на мавровскиот...

Read More

СЛУЖБЕН ГЛАСНИК 2020

  СЛУЖБЕН ГЛАСНИК БРОЈ  1-2020   СЛУЖБЕН ГЛАСНИК БРОЈ  2-2020   СЛУЖБЕН ГЛАСНИК БРОЈ  3-2020   СЛУЖБЕН ГЛАСНИК БРОЈ  4-2020   СЛУЖБЕН ГЛАСНИК БРОЈ  5-2020   СЛУЖБЕН ГЛАСНИК БРОЈ  6-2020   СЛУЖБЕН ГЛАСНИК БРОЈ  7-2020   СЛУЖБЕН ГЛАСНИК БРОЈ  8-2020   СЛУЖБЕН ГЛАСНИК БРОЈ  9-2020   СЛУЖБЕН ГЛАСНИК БРОЈ  10-2020   СЛУЖБЕН ГЛАСНИК БРОЈ  11-2020   СЛУЖБЕН ГЛАСНИК БРОЈ  12-2020   СЛУЖБЕН ГЛАСНИК БРОЈ ...

Read More

Финансиска помош за настраданите од земјотресот во градот Елазиг

Советот на Општина Маврово и Ростуше на својата 37- ма седница, покрај другите одлуки, донесе и одлука за доделување на финансиска помош во вредност од 310 000 денари (5.000 евра) за настраданите од земјотресот во градот Елазиг, Р. Турција. Со донесување на оваа одлука, Општина Маврово и Ростуше изкажува солидарност кон Турскиот народ, кој секогаш преку своите институции во РСМ, преку многу реализирани проекти и помагале на Нашата Општина. Mavrovo ve Rostuşe Belediye Meclisi, bugünkü düzenlenen Meclis toplantısında, Turkiye, Elaziğ şehri ve bölgesinde olan depremin yüzünden hasar gören insanlarımıza, oy birligi ile alan meclis kararıyla 310 000 denar (5.000...

Read More

СЛУЖБЕН ГЛАСНИК НА ОПШТИНАТА

Пријави проблем, Закажи Средба, Прашај го градоначалникот.

Формулари

4-ти Мај 2022

Galichnik Wedding 2018

Cross-Border Biking