Select Page

Month: January 2020

Градоначалникот Медат Куртовски имаше работна средба со Претседателот Фуат Бичиџи…

Градоначалникот на Општина Маврово и Ростуше, Медат Куртовски имаше работна средба со Претседателот Фуат Бичиџи и членови на управниот одбор на Клубот на наши иселеници од Измит Р. Турција, како и со претставници на Стопанската Комора на Измит Р. Турција кои се по потекло од Реканскиот регион. На средбата беше разговарано за продлабочување на меѓусебната соработка, можностите за инвестирање во Нашата Општина, како и одржување на роднинските врски со нашинците кои живеат во Р....

Read More

На денешниот свечен настан во Министерството за Финансии

На денешниот свечен настан во Министерството за Финансии, меѓу присутните градоначалници од 35 општини, беше присутен и Градоначалникот на Општина Маврово и Ростуше, Медат Куртовски, каде му беше предадена техничката документација за изградба на локални улици и патишта во општината. Техничката документација беше изработена во склоп на Проектот за подобрување на општинските услуги, финансиран од Меѓународната банка за обнова и развој (Светска банка) а спроведуван од Министерството за финансии. Техничката документација се состои од Основен градежен проект за реконструкција, Елаборат за ажурирана геодетска подлога, Елаборат за заштита на животна средина, Ревизија на проектна документација како и електронска форма на...

Read More

СЛУЖБЕН ГЛАСНИК НА ОПШТИНАТА

Пријави проблем, Закажи Средба, Прашај го градоначалникот.

Формулари

4-ти Мај 2022

Galichnik Wedding 2018

Cross-Border Biking