Select Page

Month: December 2019

Оглас

Повик за поднесување на понуди Република Северна Македонија  Проект за подобрување на општинските услуги – МСИП     MSIP2-NCB-18-19       Овој Повик за Понуди ја следи Општата објава за набавки за овој Проект објавена во изданието на UN Development Business, со бр. WB3498-08/16, од 04 август, 2016 година (печатено издание) и објавена електронски на 04 август, 2016 година.   Република Македонија доби кредит од Меѓународната Банка за Обнова и Развој (IBRD), за спроведување на Вториот Проект за подобрување на општински услугите (МСИП2) и има намера дел од добиените средства од овој кредит да ги искористи за плаќања...

Read More

Примопредавање на две машини – Трактори и други додатни елементи

Градоначалникот на Општина Маврово и Ростуше, Медат Куртовски и Директорот на Центарот за Развој на Полошкиот Плански Регион, Фатмир Саити, извршија примопредавање на две машини – Трактори и други додатни елементи. Проектот за Набавка на Машините – Трактори беше реализирана преку Центарот за Развој на Полошкиот Плански Регион, додека срествата беа обезбедени од МЛС/БРР (Биро за Регионален Развој). Од овој проект, Општина Маврово и Ростуше доби два Трактори од марка Махиндра 9200ЦХ со кабина, две предни даски за чистење на снег Т345 Х, две Соларки Н 065 и еден Тракторски Мулчер во вредност од околу 4.2 милиони денари. Со...

Read More

Потпишан договор за отпочнување на градежни активности во с. Ростуше

Потпишан договор за отпочнување на градежни активности во с. Ростуше. Градоначалникот на Општина Маврово и Ростуше Медат Куртовски и директорот на ЕУРО-ЕДИЛ Ракип Рамаданоски потпишаа договор за изградба на потпорни ѕидови, реконструкција, проширување и асфалтирање на локалниот пат до с. Ростуше во висина од 15.758.290 денари без ддв. Со потпишување на овој договор ќе се отпочне со градежни активности, односно изградба на потпорни ѕидови, проширување, санација, реконструкција и асфалтирање на локалниот пат за с. Ростуше, од спојот на регионалниот пат Гостивар – Дебар до полициската станица во Ростуше. Финансиските срества се обезбедени од Агенција за финансиска поддршка во земјоделието...

Read More

СЛУЖБЕН ГЛАСНИК НА ОПШТИНАТА

Пријави проблем, Закажи Средба, Прашај го градоначалникот.

Формулари

4-ти Мај 2022

Galichnik Wedding 2018

Cross-Border Biking