Select Page

Month: November 2019

Градоначалникот Медат Куртовски присуствуваше на свеченоста на НП Маврово

Градоначалникот на Општина Маврово и Ростуше Медат Куртовски присуствуваше на свеченоста на НП Маврово по повод 70 години постоење. „Над 90% од Националиот парк припаѓаат на територијата на Општина Маврово Ростуше. Нашите надлежности често се испреплетуваат и ние многу добро соработуваме. Јас сум убеден дека така ќе остане и во иднина. Таа врска се градела со децении и останува како обврска и за идните генерации“, нагласи градоначалникот. На свеченоста присуствуваа голем број гости, соработници, поддржувачи како и личности од јавниот и политичкиот...

Read More

Финансиска помош за настраданите од земјотресот во градот Драч Р. Албанија

Советот на Општина Маврово и Ростуше на својата 34 – та седница, покрај другите одлуки, донесе и одлука за доделување на финансиска помош во вредност од 180.000 денари за настраданите од земјотресот во градот Драч Р. Албанија. Mavrovo ve Rostuşe Beşediye Meclisi bugünkü Meclis Toplantısında, Arnavutluk, Dıraç şehri ve bölgesinde olan deprem yüzünden hasar gören insanlarımıza, meclis kararıyla 180.000 denar yardım verme kararı aldı.  Këshilli i Komunës së Mavrovës dhe Rostushës në mbledhjen e tyre të 34 ndër të tjera morri edhe vendim për të ndarë ndihmë financire prej 180.000 denar për tē prekurit nga tërmeti në R....

Read More

Зам. Министерот за Труд и Социјална Политика, Ѓонул Бајрактар ја посети Нашата Општина

Зам. Министерот за Труд и Социјална Политика, Ѓонул Бајрактар ја посети Нашата Општина. Градоначалникот на Општина Маврово и Ростуше, Медат Куртовски имаше работна средба со Зам. Министерот за Труд и Социјална Политика, Ѓонул Бајрактар. На средбата беше разговарано за досегашната успешна соработка помеѓу двете институции, функционирањето на детската градинка во Скудриње, можностите за отворање на центар за ран детски развој, исто така се разговараше за проблемите со кои се соочуваат граѓаните од Нашата Општина како и нивно заедничко решавање. На средбата присуствуваа Џанер Исмаил и Шевал Нуредин, членови на кабинетот на Зам. Министерот Ѓонул Бајрактар, Фикрет Ибраими – Советник...

Read More

Градежни активности во Скудриње

Градежни активности во Скудриње. Градоначалникот на Општината Медат Куртовски изврши увид на две локации во Скудриње каде се во тек градежни активности. Се работи во новата населба Падина, каде се врши ископ на канал за канализациона мрежа и изработка на шахти за приклучок на мрежата, Исто така се работи во населбата Шуплица каде се предвидува поплочување на пат и место за паркинг...

Read More

Амбасадорката на Јапонија Н.Е. Кеико Ханеда во посета на Нашата Општина

Амбасадорката на Јапонија Н.Е. Кеико Ханеда во посета на Нашата Општина. Денес Градоначалникот на Општина Маврово и Ростуше, Медат Куртовски имаше работна средба со Амбасадорката на Јапонија Н.Е. Кеико Ханеда, после остварената средба се потпиша договор за грант добиен од страна на Јапонската амбасада. На средбата присуствуваа и Претседателот на Советот на Општината Алил Алили, директорката на ЈПКД – Маврово, Александра Матеска, директорот на НП – Маврово, Самир Ајдини и Фатон Асани директор на Агенцијата за управување со одземен имот. На предходна апликација подготвена од страна на Општинската Администрација, Општина Маврово и Ростуше доби грант во вредност од 4.156,594 денари...

Read More
  • 1
  • 2

СЛУЖБЕН ГЛАСНИК НА ОПШТИНАТА

Пријави проблем, Закажи Средба, Прашај го градоначалникот.

Формулари

4-ти Мај 2022

Galichnik Wedding 2018

Cross-Border Biking