Select Page

Month: September 2019

Градоначалникот Медат Куртовски денес учествуваше на настан во с. Беличица…

Градоначалникот на Општина Маврово и Ростуше, Медат Куртовски денес учествуваше на настан во с. Беличица каде положи свежо цвеќе на споменикот во Беличица и Трница подигнати во спомен на загинатите борци од фашистичкиот злостор направен во 1944 година. Настанот беше организиран од страна на Општинската Организација на Сојузот на Борци – Гостивар. Градоначалникот Медат Куртовски изрази почит кон сите борци од Мавровско – Реканскиот крај кој зеле активно учество во НОВ, кон борците на третиот тетовско партизански одред, како и сите борци кои учествувале во НОВ и жртви на фашистичкиот терор кои своите животи ги вградија во темелите на...

Read More

Градоначалникот Медат Куртовски заедно со Министерот за Транспорт и Врски…

Градоначалникот на Општина Маврово и Ростуше, Медат Куртовски заедно со Министерот за Транспорт и Врски, Горан Сугарески, директорот на НП Маврово, Самир Ајдини и директорот на ЈПДП, Зоран Китанов извршија увид на градежните работи кои се изведуваат на регионалниот пат Маврово – Ниќифорово, каде се врши целосна реконструкција, проширување и асфалтирање на траса долга 6,6 км, кој чини 52,5 милиони денари. Исто така извршен е увид на градежните работи на патниот правец Маврово – Жировница. Градоначалникот Медат Куртовски го запозна Министерот Сугарески со сите критични места на регионалните патишта низ Нашата Општина кај што треба брза и навремена санација...

Read More

СЛУЖБЕН ГЛАСНИК НА ОПШТИНАТА

Пријави проблем, Закажи Средба, Прашај го градоначалникот.

Формулари

4-ти Мај 2022

Galichnik Wedding 2018

Cross-Border Biking