Select Page

Month: July 2019

Во с. Жировница беше поставен камен темелник

Во с. Жировница денес беше поставен камен темелник за нов паркинг простор. Градоначалникот Медат Куртовски, Претседателот на Советот на Општината Алил Алили, Директорот на НП Маврово Самир Ајдини, Советници, Директори на јавни претпријатија, Имамите, Претставници и месно население од МЗ Жировница беа дел од овој важен настан за нашите сограѓани од с. Жировница. Со оваа инвестиција која е финансирана од сопствени срества од буџетот на Општина Маврово и Ростуше ќе се реши еден голем проблем околу паркингот во ова село кое е најизразено во месец август кога доаѓаат нашите од Европските земји. Аирлија да...

Read More

ПРОЕКТ ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА ОПШТИНСКИТЕ УСЛУГИ (MSIP)

Повик за поднесување на понуди (ППП)   РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ПРОЕКТ ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА ОПШТИНСКИТЕ УСЛУГИ (MSIP)   MSIP-NCB-096-19 Овој Повик за поднесување на понуди ја следи општата објава за набавки за овој проект објавена во изданието на UN DevelopmentBusiness со бр. 767 од 31 јануари, 2010 година (печатено издание) и електронски објавена на 06 јануари, 2010 година.   Република Македонија доби кредит од Меѓународната Банка за Обнова и Развој (IBRD), за спроведување на Проектот за подобрување на општински услугите (МСИП) и има намера дел од добиените средства од овој кредит да ги искористи за плаќања по договор за...

Read More

Информации од Јавен Карактер

СЛУЖБЕН ГЛАСНИК НА ОПШТИНАТА

Пријави проблем, Закажи Средба, Прашај го градоначалникот.

4-ти Мај 2023

Galichnik Wedding 2018

Cross-Border Biking