Select Page

Month: June 2019

Заедницата на Општини од Република Турција донира Камион…

Заедницата на Општини од Република Турција донира Камион за собирање на смет марка Ивеко на Општина Маврово и Ростуше. Претседателот на Големото Турско Собрание Проф.Др. Мустафа Шентоп ги додели клучевите од новиот камион за собирање на смет на Градоначалникот на Општина Маврово и Ростуше, Медат Куртовски. Градоначалникот Медат Куртовски, Претседателот на Советот на Општината Алил Алили, Членот на Советот Пајазит Мурати, Фикрет Ибраими вработен во Општина Маврово и Ростуше, и директорката на ЈПКД Александра Матеска одржаа работни средби со Претседателот на Турското Собрание Проф.Др. Мустафа Шентоп и со повеќе градоначалници на Општини од Р. Турција на кој беа презентирани можностите...

Read More

Универзалниот ровокопач кој беше доделен на Општина Маврово и Ростуше

Универзалниот ровокопач кој беше доделен на Општина Маврово и Ростуше пристигна во Нашата општина кој заеднички ќе го користат и општините Дебар и Центар Жупа. Општина Маврово и Ростуше преку единица за управување со Проектот за подобрување на општинските услуги, доби Универзален ровокопач за повеќе намени – натоварувач со придружна опрема хидрауличен чекан и даска за снег од марка ХИДРОМЕК, модел ХМК 102Б, година на производство...

Read More

Ровокопач за Општина Маврово и Ростуше

Ровокопач за Општина Маврово и Ростуше. Градоначалникот Медат Куртовски и Министерот за Финансии, Драган Тевдовски потпишаа договор за давање и трајно користење без надомест Универзален ровокопач – натоварувач со придружна опрема хидрауличен чекан и даска за снег од марка ХИДРОМЕК, модел ХМК 102Б, година на производство 2019. Општина Маврово и Ростуше преку единица за управување со Проектот за подобрување на општинските услуги, доби нов универзален ровокопач за повеќе намени. На барање на Владата, Европската Унија обезбеди 15,5 милиони евра за развој на руралната инфраструктура. Вкупниот износ на програмата, вклучувајќи го и кофинансирањето од страна на Владата изнесува 20,667 милиони...

Read More
  • 1
  • 2

СЛУЖБЕН ГЛАСНИК НА ОПШТИНАТА

Пријави проблем, Закажи Средба, Прашај го градоначалникот.

Формулари

4-ти Мај 2022

Galichnik Wedding 2018

Cross-Border Biking