Select Page

Month: May 2019

Општинскиот штаб за Заштита и Спасување оддржа вондреден состанок…

Општинскиот штаб за Заштита и Спасување оддржа вондреден состанок со кој претседаваше Градоначалникот на Општина Маврво и Ростуше Медат Куртовски. На состанокот присуствуваа Претседателот на Советот на Општината Алил Алили, командирот на ПС Ростуше Решат Мурати, директорот на Здраствен Дом, Омер Дурмиши, зам.дир на ЈПКД Маврово, Кемал Исметович, директорот на СОУ Исмет Абдули, секретарот на општината Осман Сејдиу и Диди Џафери самостоен референт за Заштита, спасување и управување со кризи. Откако метереолозите најавија можности за невреме поради циклонот ”Андреја”, Општинскиот штаб за Заштита и Спасување превзеде превентивни мерки и активности со цел да се делува превентивно за спречување на...

Read More

Градоначалникот Медат Куртовски заедно со лицето кое е одговорно за…

Градоначалникот Медат Куртовски заедно со лицето кое е одговорно за спроведување надзор на динамиката и квалитетот на градежните активности, извршија увид на лице место во с. Требиште каде се врши реконструкција на дел од селската водоводна мрежа и во с. Велебрдо каде во тек се градежни активности за изградба на атмосферска канализациона...

Read More

До граѓаните на Општина Маврово и Ростуше и сите муслимани ширум светот.

До граѓаните на Општина Маврово и Ростуше и сите муслимани ширум светот. Почитувани граѓани, Во Мое лично име и во име на Советот и администрацијата од Нашата Општина. Светиот месец Рамазан, е месецот во кој се практикува постот, молитвата, споделувањето на храната и убавиот збор, месецот во кој се обединуваат семејствата, соседите и пријателите, се среќаваат познати и непознати, се споделуваат со нив желби за добро здравје, мир и спокој во нефсот и душата, среќа и благосостојба во домот за сите луѓе. Нека Аллах ги исполни нашите домови со радост, нашите срца со добрина, нашиот живот со здравје и...

Read More

Со богата културно – уметничка програма приредена од…

Со богата културно – уметничка програма приредена од страна на учениците од Општинските Училишта, естрадните уметници Ајмен Рамадани, Абдул (Дуле) Златко Милошески и Емрах Мехмеди, свечено беше одбележан денот на општината. Годишнините се пригодни моменти да се преиспитаме до каде сме стигнале и што сме направиле во изминатиот период. Со задоволство можам да констатирам дека со досегашните реализирани проекти во инфраструктурата, образованието, водоводи и атмосферски канализации и други проекти Општина Маврово и Ростуше ќе стане модерна и современа европска општина, изјави градоачалникот Медат Куртовски на днешената свеченост по повод Денот на општината. Градоначалникот Куртовски кажа дека ќе работи на...

Read More

СЛУЖБЕН ГЛАСНИК НА ОПШТИНАТА

Пријави проблем, Закажи Средба, Прашај го градоначалникот.

Формулари

4-ти Мај 2022

Galichnik Wedding 2018

Cross-Border Biking