Select Page

Month: January 2019

Градоначалникот Медат Куртовски имаше работна средба со претседателот на Балканската Кооперација од Измир

Градоначалникот Медат Куртовски имаше работна средба со претседателот на Балканската Кооперација од Измир, Хамза Јавуз и неговиот помошник Мустафа Ватансевер. На средбата од страна на претседателот Хамза Јавуз беше претставен планираниот проект назначен како Балканско село кое треба да се гради во Измир Р. Турција со цел зближување, едукација и други активности од областа на претприемаштвото, заедничко инвестирање во покрупни проекти од сите земји од Балканот, како место на кое ќе се остваруваат најразлични средби на млади, студенти, бизнисмени идр. Градоначалникот Куртовски ги претстави сите олеснувања што ги нуди државата и општината на инвеститорите кои саккат да инвестираат тука...

Read More

Играме со почит, меѓусебно разбирање и солидарност

Градоначалникот на Општина Маврово и Ростуше Медат Куртовски присуствуваше на настан на кој преку спорт се промовираше важноста на меѓусебното разбирање и почит на различностите поддржан од Француската амбасада. Во училишната спортска сала во Дебар под мотото ”Играме со почит, меѓусебно разбирање и солидарност” се одржа мал турнир во кошарка на која учествуваа средночколци од општините Маврово и Ростуше, Дебар, Центар Жупа и Вевчани. Во присуство на сите градоначалници од споменатите општини и претсавници од Француската амбасада беа доделени награди на учесниците на овој турнир за освоени 1, 2 и 3 место како и награди за Фер Плеј...

Read More
  • 1
  • 2

СЛУЖБЕН ГЛАСНИК НА ОПШТИНАТА

Пријави проблем, Закажи Средба, Прашај го градоначалникот.

Формулари

4-ти Мај 2022

Galichnik Wedding 2018

Cross-Border Biking