Select Page

Month: December 2018

ОУ Блаже Конески од Скудриње беше одбележан годинешниот патронен празник

Со многу хумор, драми, рецитали, ора и песни од страна на учениците од ОУ Блаже Конески од Скудриње беше одбележан годинешниот патронен празник на училиштето. На церемонија присутни беа Градоначалникот, Медат Куртовски, Директорите на Здраствениот Дом и Националниот Парк, Директорот на ЈПКД-Маврово, Директорите на СОУ и Основните Училишта, родители и наши сограѓани од повеќе населени места. Во својот поздравен говор Директорот на Училиштето, Зурап Куртоски на сите присутни им заблагодари за тоа што се дел од оваа прослава по повод патрониот празник на училиштето. Исто така изкажа голема благодарност до Макиттурк за доделената помош на училиштето, на Градоначалникот Медат...

Read More

Општина Маврово и Ростуше во постапката за изготвување на нацарт Буџет за 2019

Општина Маврово и Ростуше во постапката за изготвување на нацарт Буџет за 2019 година одржа трибина со преставници на месните заедници од реканскиот регион. На трибината од страна на преставниците од месните заедници беа презентирани нивните програмски активности за 2019 година. Општината при изготвувањето на буџетот нивните предлози ке ги земе во предвид како проекти за реализација во тековната година согласно своите финансиски можности. Во текот на оваа недела ке биде одржана трибина и со преставниците на месните заедници од мавровскиот регион за што истите ке бидат благовремено информирани за терминот и местото на одржување. Општина Маврово и Ростуше...

Read More

Информации од Јавен Карактер

СЛУЖБЕН ГЛАСНИК НА ОПШТИНАТА

Пријави проблем, Закажи Средба, Прашај го градоначалникот.

4-ти Мај 2023

Galichnik Wedding 2018

Cross-Border Biking