Select Page

Month: October 2018

Сменети прозорите во ОУ Јосип Броз Тито во с. Врбјани.

Сменети прозорите во ОУ Јосип Броз Тито во с. Врбјани. Со сменувањето на прозорите во училиштето се подобрува енергетската ефикасност во објектот како и условите за учење и работа во оваа образовна институција. Градоначалникот Медат Куртовски, претседателот на Советот Алил Алили и директорот на училиштето Анес Ахмети го посетија училиштето каде разговараа со учителите од ова училиште за идните чекори кои треба да се превземаат за подобрување на условите за настава во ова...

Read More

Унапредување на правата на заедниците и комисии за односи меѓу заедниците

Во Домот на Култура во Ростуше оддржана тркалезна маса на тема “ Унапредување на правата на заедниците и комисии за односи меѓу заедниците”, на која свое активно учество зеде и Градоначалникот на Општина Маврово и Ростуше, Медат Куртовски, Претседателот на Советот Алил Алили, Директорот на Агенцијата за унапредување на Правата на заедниците Илхан Рахман и неговиот зам. Директор Џелал Хоџич, претставници од Институтот за Развој на Заедниците како и членови на Советот на Општината, членови на Комисијата за меѓуетнички односи како и претставници на навладиниот сектор. На овој состанок беа презентирани надлежностите на Агенцијата за унапредување на правата на...

Read More

Потпишан Меморандум за соработка помеѓу Општина Маврово и Ростуше и Здружение за унапредување на меѓусебна соработка ТАКТ од Скопје

Потпишан Меморандум за соработка помеѓу Општина Маврово и Ростуше и Здружение за унапредување на меѓусебна соработка ТАКТ од Скопје. Со потпишувањето на овој Меморандум се одразува вољата и подготвеноста на двете страни за остварување на долгорочна соработка на полето на подобрување на природниот, туристичкиот и културниот потенцијал за спортски и авантуристички туризам како и развој на програми и производи за поттикнување на мали и средни препријатија вклучени во секторот спортски туризам. Целта со потпишувањето на овој Меморандум е меѓусебна соработка и реализација на активности, проектни работилници, состаноци, обуки, конференции и друг вид на активности кои ќе придонесат кон подобрување на природниот, туристичкиот и културниот потенцијал за спортски и авантуристички туризам во Нашата...

Read More

СЛУЖБЕН ГЛАСНИК НА ОПШТИНАТА

Пријави проблем, Закажи Средба, Прашај го градоначалникот.

Формулари

4-ти Мај 2022

Galichnik Wedding 2018

Cross-Border Biking