Select Page

Month: October 2018

ГОДИШЕН ПЛАН ЗА ЈАВНИ НАБАВКИ ВО 2018 ГОДИНА (изменет и дополнет)

ГОДИШЕН ПЛАН ЗА ЈАВНИ НАБАВКИ ВО 2018 ГОДИНА НА ОПШТИНА МАВРОВО И РОСТУШЕ (изменет и дополнет) 11.12.2018 (изменет и дополнет) ГОДИШЕН ПЛАН ЗА ЈАВНИ НАБАВКИ ВО 2018 ГОДИНА НА ОПШТИНА МАВРОВО И...

Read More

Градоначалникот Медат Куртовски и Претставник од “Друштвото за Геодетски Услуги Кат-стар про дооел Гостивар”…

Градоначалникот на Општина Маврово и Ростуше, Медат Куртовски и Претставник од “Друштвото за Геодетски Услуги Кат-стар про дооел Гостивар” потпишаа договор за извршување на услуги за изработка на геодетски елаборати за ажурирање на геодетски подлоги за изработка на урбанистички планови вреден 1 милион денари од кој 500 000 денари обезбедени се од Бирото за Регионален Развој додека 500 000 денари обезбедени се од буџетот на Општина Маврово и...

Read More

Меморандум за Соработка со Здружението за екологија и унапредување на културата и спортот ЗЕУКСТРИТОН

Градоначлникот на Општина Маврово и Ростуше Медат Куртовски потпиша Меморандум за Соработка со Здружението за екологија и унапредување на културата и спортот ЗЕУКСТРИТОН. Целта на потпишувањето на овој Меморандум за соработка е воспоставување на соработка на полето на екологијата, културата и спортот помеѓу Општината и Здружението. Соработката подразбира изработување на проекти и давање поддршка за нивна...

Read More

Хуманитарниот Концерт

Општина Маврово и Ростуше апелира до сите граѓани, да ја искористат можноста преку купување на билет за хуманитарниот концерт, кој ќе се организира на 18.10.2018 година во 19:30 часот во спортската сала во Дебар, да се вклучат во хуманитарната акција, односно да се биде дел од оние кои би спасиле Еден Млад Живот. Со купување на билет, донирате 200 денари помош потребна за операција на Амина Шаиноска од с. Броштица, Општина Центар Жупа. Билети за Хуманитарниот концерт може да се купат скоро во сите населени места во локалите или продавниците. (ако сте спречени од било какви обврски да присуствувате на...

Read More

Со голема почит кон загинатите борци, народни херои…

Со голема почит кон загинатите борци, народни херои и дејци и на сите што ги дале своите животи во НОБ и Револуцијата. Градоначалникот на Општина Маврово и Ростуше, Медат Куртовски на сите граѓани на РМ им го честита празникот 11 Октомври Ден на оруженото востание на...

Read More

СЛУЖБЕН ГЛАСНИК НА ОПШТИНАТА

Пријави проблем, Закажи Средба, Прашај го градоначалникот.

Формулари

4-ти Мај 2022

Galichnik Wedding 2018

Cross-Border Biking