Select Page

Month: September 2018

Градоначалникот на Општина Маврово и Ростуше Медат Куртовски и представник на Конти Хидропласт…

Градоначалникот на Општина Маврово и Ростуше Медат Куртовски и представник на Конти Хидропласт од Гевгелија подпишаа договор вреден над 1 милион денари за набавка на одводни цевки 200 мм и 250 мм како и доводно црево 110 мм за потребите на повеќе населени места во Општината. Општина Маврово и Ростуше во континуитет работи на решавање на проблемите со кои се среќаваат нашите...

Read More

Училишното ѕвонче денеска го означи почетокот на новата 2018/2019

Училишното ѕвонче денеска го означи почетокот на новата 2018/2019 учебна година a Градоначалникот на Општина Маврово и Ростуше, Медат Куртовски на првиот ден од новата учебна година го посети Средното Општинско Училиште во Ростуше во кое оваа година настава ќе следат 136 ученици од кои 50 ученици во прва, како и Основните Училишта во Нашата Општина во кои оваа година настава ќе следат околу 550 ученици од кои 52 ученици во прво одделение. Градоначалникот Куртовски на сите вработени им посака успешна работа а на сите ученици пред се здравје, успех и добри резултати во натамошното образование, потенцирајќи дека квалитетно образование, труд и макотрпна работа е далеку од потребна...

Read More

СЛУЖБЕН ГЛАСНИК НА ОПШТИНАТА

Пријави проблем, Закажи Средба, Прашај го градоначалникот.

Формулари

4-ти Мај 2022

Galichnik Wedding 2018

Cross-Border Biking