Select Page

Month: September 2018

ФК Реканци го победи Градец со резултат од 6:3

Денеска во Тетово Градоначалникот на Општината Медат Куртовски и секретарот Осман Сејдиу ги следеа натпреварите на фудбалскиот Клуб Реканци во ФФМ Детска Фудбалска Лига Запад. ФК Реканци го победи Градец со резултат од...

Read More

Градоначалникот Медат Куртовски учествуваше на промоцијата на локалните и регионални

Градоначалникот на Општина Маврово и Ростуше, Медат Куртовски учествуваше на промоцијата на локалните и регионални грантовни шеми кои се обезбедени преку Програмата за развој на Обединетите нации преку проектот Унапредување на општинското владеење финансиран од ЕУ во која Нашата Општина беше една од одбраните 30 општини кои ќе добијат грант од 26 000 евра за проект приоритетен за развојниот план на Нашата Општина. На промоцијата присуствуваа и Министерот за Локална Самоуправа на РМ, Сухејл Фазлиу, Луиза Винтон постојан координатор на ОН и постојан преставник на УНДП, и Никола Бертолини, раководител за соработка на делегација на Европска Унија....

Read More

Градоначалникот Медат Куртовски имаше работна средба со претставници од Хуманитарната…

Градоначалникот Медат Куртовски имаше работна средба со претставници од Хуманитарната организација Еурохуман-Интернационал. На средбата беше разговарано за активностите кои ги реализира оваа организација, начинот, формата и можностите за соработка помеѓу нашата институција и население со оваа организација, со цел ние како Општина а воедно и нашето население да допринесеме спрема нашите можности во борбата против гладот, во помош за децата со посебни потреби, деца без родители, самохрани мајки, изнемоштени лица и социјално загрозени...

Read More

Претседателот на Општинскиот Одбор на Сојузот на Борците од Гостивар…

Градоначалникот на Општина Маврово и Ростуше Медат Куртовски имаше работна средба со Претседателот на Општинскиот Одбор на Сојузот на Борците од Гостивар Ратко Џиноски. На средбата беше разговарано за продлабочување на меѓусебната одлична соработка како и можни активности за реновирање, санација и оддржување на сите спомен одбележја кои се наоѓаат на атарот на Нашата Општина, како и активности за нивно...

Read More

Градоначалникот на Општина Маврово и Ростуше Медат Куртовски и представник на Фирмата Еуро-Леснина…

Градоначалникот на Општина Маврово и Ростуше Медат Куртовски и представник на Фирмата Еуро-Леснина од Тетово подпишаа договор со кој ќе се направи целосна реконструкција на прозорите во ПОУ Јосип Броз Тито во с. Врбјани. Со оваа санација ќе се подобри топлинската ефикасност во објектот и условите на учениците во оваа образовна...

Read More

СЛУЖБЕН ГЛАСНИК НА ОПШТИНАТА

Пријави проблем, Закажи Средба, Прашај го градоначалникот.

Формулари

4-ти Мај 2022

Galichnik Wedding 2018

Cross-Border Biking