Select Page

Month: September 2018

Советот на Општина Маврово и Ростуше ја оддржа својата 16’та седница

Советот на Општина Маврово и Ростуше ја оддржа својата 16’та седница со која претседаваше Претседателот на Советот Алил Алили. На седницата присуствуваа Градоначалникот Медат Куртовски, директорите на Средното и Основните Општински Училишта како и сите членови на Советот на Општината. На седницата едногласно беше усвоен ребалансот на буџетот на општината со кој се предвидува: 1. Набавка на возило со дигалка за потребите на Општината за смена на сијалици од канделабрите во Мавровскиот регион како и канделабрите кои се поставени на регионалниот пат под селата Жировница, Ростуше и Скудриње. 2. Реконструкција на водоводна мрежа во с. Требиште. 3. Изградба на...

Read More

Градоначалникот на Општина Маврово и Ростуше, Медат Куртовски учествуваше на…

Градоначалникот на Општина Маврово и Ростуше, Медат Куртовски учествуваше на седницата на Советот за Развој на Полошкиот Регион на која беше потписник на договор за здружување на финансиски средства со кои би се подобрила отпорноста кон поплави и несакани појави на нашиот регион. На седницата се изврши презентација на проектот Подобрување на отпорноста кон поплави во Полошкиот регион, тука влегува и изнаоѓање на трајно решение кое би го спречило ризикот или би ги намалило нивото на поплави, лавини, нови клизишта на земјиште како и санирање и спречување на постојаните клизишта кои ги имаме во моментов на Нашата територија. Градоначалникот...

Read More

Проектот за подобрување на управувањето со цврст отпад во Полошкиот регион

Градоначалникот Медат Куртовски денеска учествуваше на промоција на проектот за подобрување на управувањето со цврст отпад во Полошкиот регион. Деветте општини од Полошкиот регион спроведуваат проект за интегрирано управување со отпад финансиран од Швајцарскиот државен секретаријат за економски прашања – SECO со грант придонес од 1,9 милиони швајцарски франци. Проектот е дизајниран да се имплементира во две фази, т.е фаза 1 на проектот обезбедува техничка помош за развој на рамковните услови за ИСО систем во регионот, додека фаза 2 на проектот ќе се фокусира на реализација на регионални инвестициски мерки и потребна институционална подршка. Проектот е дизајниран да обезбеди...

Read More

Градоначалникот Медат Куртовски денеска учествуваше на промоција на проектот за подобрување

Градоначалникот Медат Куртовски денеска учествуваше на промоција на проектот за подобрување на управувањето со цврст отпад во Полошкиот регион. Деветте општини од Полошкиот регион спроведуваат проект за интегрирано управување со отпад финансиран од Швајцарскиот државен секретаријат за економски прашања – SECO со грант придонес од 1,9 милиони швајцарски франци. Проектот е дизајниран да се имплементира во две фази, т.е фаза 1 на проектот обезбедува техничка помош за развој на рамковните услови за ИСО систем во регионот, додека фаза 2 на проектот ќе се фокусира на реализација на регионални инвестициски мерки и потребна институционална подршка. Проектот е дизајниран да обезбеди...

Read More

Градоначалникот Медат Куртовски учествуваше на маршот “Штафета на Еднаквоста”

Градоначалникот на Општина Маврово и Ростуше Медат Куртовски учествуваше на маршот “Штафета на Еднаквоста” која за прв пат се оддржа во Гостивар. Целта беше да се испрати порака дека лицата со попреченост се дел од општеството и треба да бидат прифатени како еднакви граѓани со сите нас. Штафетата на еднаквоста започна од ул. Илинденска која беше организирана од здруженијата Вера од Струмица, заедно можеме и ресурниот центар на родители. Оваа активност доби Поддршка од голем број здруженија, активисти и граѓани од целиот...

Read More

СЛУЖБЕН ГЛАСНИК НА ОПШТИНАТА

Пријави проблем, Закажи Средба, Прашај го градоначалникот.

Формулари

4-ти Мај 2022

Galichnik Wedding 2018

Cross-Border Biking