Select Page

Month: July 2018

Избор на најдобра мавровско-реканска пита

Денес 29.07.2018 година во с.Ростуше, се одржа долгогодишниот традиционален настан “Избор на најдобра мавровско-реканска пита“, на настанот со сопствено изработени традицинални пити учествува повеќе од 70 жени од сите населени места на општината, од кои 30 влегоа во потесниот круг за избор на најдобра пита, настанот беше посетен од страна на голем број на жители од државата, меѓу кои најзастапени беа гостите од Скопје од “Скопско културо лето“, настанот беше збогатен и со културно-уметнички точки, пред се со зурли и тапани од познатите “Мајовци“ од Дебар. Во вечерните часови со почеток во 21.00 часот ќе се одржи и целовечерна...

Read More

Локалниот Совет за Превенција на Општина Маврово и Ростуше…

Локалниот Совет за Превенција на Општина Маврово и Ростуше со кој претседаваше Градоначалникот Медат Куртовски одржа состанок на кој присуствуваа и Претседателот на Советот на Општината Алил Алили, командирите на полициските одделенија од Ростуше, Маврово, Жировница и Срезимир, командирот на противпожарна единица од Дебар, директори на јавни установи и претседатели на месни заедници. На состанокот се отвори расправа по следните точки: 1. Разгледување на безбедносната состојба во општината, мерките кои треба да се превземаат за справување со аномалиите кои би се случиле пред почетокот на летната туристичка сезона, проблемите во Сообраќајот како и јавниот ред и мир предизвикани од зголемениот...

Read More

Градоначалникот Медат Куртовски подпиша договор со Бирото за Регионален Развој…

Градоначалникот на Општина Маврово и Ростуше Медат Куртовски подпиша договор со Бирото за Регионален Развој во вредност од 500.000 денари кои ќе се искористат за подготовка на урбанистички планови за населени места во...

Read More

Галичка Свадба 2018

Како секоја така и оваа година на падините на Бистра во древниот Галичник на територијата на Општина Маврово и Ростуше ќе ечат зурли и...

Read More

СЛУЖБЕН ГЛАСНИК НА ОПШТИНАТА

Пријави проблем, Закажи Средба, Прашај го градоначалникот.

Формулари

4-ти Мај 2022

Galichnik Wedding 2018

Cross-Border Biking