Select Page

Month: June 2018

Градоначалникот Медат Куртовски, во неколку дневната посета во Италија

Градоначалникот на Општина Маврово и Ростуше Медат Куртовски, во неколку дневната посета во Италија со цел остварување на директни средби со нашинците кои се на привремена работа во оваа земја, го посети Македонскиот Генерален Конзулат во Венеција, а потоа општината Пиеве ди Солиго, провинција на Тревизо, каде живеат голем број на наши сограѓани од нашиот регион. Делегацијата воедно беше пречекана од градоначалникот Стефано Солдан. На оваа средба оствари позитивна дискусија од која произлегоа голем број на теми за идна соработка помеѓу двете општини со цел поддршка на нашите иселеници и можно привлекување на Италијански капитал во Маврово Ростуше. На средбата...

Read More

Градоначалникот на Нашата Општина Медат Куртовски присуствуваше …

Градоначалникот на Нашата Општина Медат Куртовски присуствуваше на спортско рекреативниот настан кој традиционално секоја година се одржува во Трентино Алто Адиге во Тренто Р. Италија. Настанот беше организиран од страна на асоцијацијата Здружение Река. На овој настан Градоначалникот Куртовски имаше средби со многу наши сограѓани кои живеат и работат во Р. Италија а беа собрани на едно место се со една цел меѓусебно дружење. На овој настан исто така присуствуваа и Претседателот на Советот Алил Алили, директорот на Агенцијата за управување со одземен имот Фатон Асани, директорот на НП Маврово Самир Ајдини како и директорот на Агенцијата за иселеништво...

Read More

Градоначалникот Медат Куртовски одржа средба со Градоначалникот на Равена Мичеле Де Паскале

Градоначалникот на Општина Маврово и Ростуше Медат Куртовски одржа средба со Градоначалникот на Равена Мичеле Де Паскале и Советничката Лина Тадеи. На средбата присуствуваа и Претседателот на Советот Алил Алили како и директорот на Агенцијата за управување со одземен имот Фатон Асани, директорот на НП Маврово Самир Ајдини како и директорот на Агенцијата за иселеништво Никола...

Read More

Почитувани пријатели во дијаспората , на покана на Здружение Река од Тренто…

Почитувани пријатели во дијаспората , на покана на Здружение Река од Тренто, Градоначалникот на Општината Медат Куртовски ќе ги посети нашите печалбари во Италија. Планирани се средби со здруженијата на нашинците од околината на Равена во четврток вечер. Во петок се планирани средби со градоначалникот на Равена во 08. 30 и со градоначалникот на Пиеве ди Солиго во 17. 00 часот. Саботата е резервирана за настанот во Тренто. Недела ќе биде меѓу нашинците во Видор и околината до попладневните часови , а околу 19. 00 часот во Трст. Во делегацијата ќе бидат -Медат Куртовски , градоначалник на Општина Маврово и...

Read More

Маврово Тура

Општина Маврово и Ростуше традиционално и оваа година беше главен покровител на манифестацијата Маврово Тура. Градоначалникот на Општината Медат Куртовски додели велосипед на среќен добитник кој беше извлечен на лотаријата направена во чест на настанот каде имаше и доделување на други награди од донатори на овој настан. Во рамките на оваа манифестација се одржаа професионална и рекреативна трка со велосипеди околу Мавровкото езеро и падините на Бистра. Учесниците имаа добра можност да уживаат во природните убавини кои ги нуди нашиот живописен регион. Преку целиот ден имаше богата културно уметничка програма и базар каде што учесниците и љубителите на овој...

Read More

СЛУЖБЕН ГЛАСНИК НА ОПШТИНАТА

Пријави проблем, Закажи Средба, Прашај го градоначалникот.

Формулари

4-ти Мај 2022

Galichnik Wedding 2018

Cross-Border Biking