Select Page

Month: May 2018

Спортот и Семејните Вредности 2018

Општина Маврово и Ростуше, Агенцијата за Млади и Спорт и Сојузот на Спортски Федерации на РМ во Спортската сала “Македонија” преку разни спортски активности, забава, игри и дружење на најмалите деса – ученици на возраст од 8,9, и 10 години од сите Општински Основни Училишта кои гравитираат во Нашата Општина беа дел од реализацијата на Проектот Спортот и Семејните Вредности 2018 година чиј носител е Агенцијата за Млади и Спорт. Преку овој проект се промовираа следните игри: штафета со топка, подавање под нозе и над глава со топка, фудбал и ракомет на мали голчиња како и други спортски игри...

Read More

Нека ни е честит Денот на Општината

Со богата културно – уметничка програма приредена од страна на учениците од Општинските Училишта, естрадните уметници Благоја Груевски и Емрах Мехмеди, свечено беше одбележан денот на општината. Годишнините се пригодни моменти да се преиспитаме до каде сме стигнале и што сме направиле во изминатиот период. Со задоволство можам да констатирам дека ќе се трудиме да ја оправдаме довербата која ни ја дадовте и се ќе сториме општина Маврово и Ростуше да стане модерна и современа европска општина, изјави градоачалникот Медат Куртовски на днешената свеченост по повод Денот на општината. Градоначалникот Куртовски кажа дека ќе работи на подобрување на инфрастурктурата, подршка...

Read More

Почитувани наши сограѓани,

Почитувани наши сограѓани, Утре 4-ти Мај Општина Маврово и Ростуше во спортската сала “Македонија” ќе ја прослави 13 годишнината од своето постоење. По тој повод упатуваме отворена покана до сите наши граѓани од Општината и целиот регион да бидат дел од овој голем настан за нас, со што би допринеле да поминиме уште поубави празнични мигови. Со...

Read More

3. Фестивал на Скудрински Денови во Измир Р. Турција

Градоначалникот на Општина Маврово и Ростуше Медат Куртовски присуствуваше на 3. фестивал на Скудрински Денови во Измир Р. Турција. Оваа манифестација беше организирана прво во Вјалдобедине Италија, вторите средби во Скудриње и овие трети средби беа организирани од страна на здруженијата на жителите со потекло од Скудриње кои живеат ви Измир “Македонја Дебре” од Измир и Здружението кое воедно е и носител на овој проект “Макиттурк – Видор” во Измирската населба Чамдиби. Покрај овој настан Градоначалникот Медат Куртовски имаше средба со Градоначалникот на збратимената Општина Борнова, Атила Олгун кои заедно свечено го означија новото име на улицата во која живеат...

Read More

СЛУЖБЕН ГЛАСНИК НА ОПШТИНАТА

Пријави проблем, Закажи Средба, Прашај го градоначалникот.

Формулари

4-ти Мај 2022

Galichnik Wedding 2018

Cross-Border Biking