Select Page

Month: March 2018

Советот на Општина Маврово и Ростуше ја одржа шесттата седница

Советот на Општина Маврово и Ростуше ја одржа шесттата седница со која претседаваше Претседателот на Советот Алил Алили. На оваа седница беа усвоени завршните сметки на Средното Општинско Училиште, Основните Општински Училишта како и усвоена е завршната сметка на Јавното Комунално Препријатие. Исто така беа именувани нови членови во Младинскиот и Локалниот Совет за...

Read More

Мавровскиот меморијал се одржува во чест на загинатите градители на хидроцентралата

Со положување цвеќе од страна на Градоначалникот Медат Куртовски, директорот на НП Маврово Самир Ајдини и Претседателот на организацискиот одбор Кочо Кираца на споменикот на загинатите градители, кои во далечната 1956 година го загубиле својот живот при изградба на електросистемот на хидроцентралата во Маврово свечено беше отворен традиционалниот 55 – ти Мавровски меморијал. Мавровскиот меморијал се одржува во чест на загинатите градители на хидроцентралата Маврово кои од страшна лавина го загубија животот. Од 1957 година група на ентузијасти со цел да не се заборави големото дело на загинатите градители и спасувачи го организираа првиот куп наречен Мавровски меморијал. Отворањето...

Read More

СЛУЖБЕН ГЛАСНИК НА ОПШТИНАТА

Пријави проблем, Закажи Средба, Прашај го градоначалникот.

Формулари

4-ти Мај 2022

Galichnik Wedding 2018

Cross-Border Biking