Select Page

Month: December 2017

Градоначалникот, Медат Куртовски на последниот ден од оваа учебна година

Градоначалникот, Медат Куртовски на последниот ден од оваа учебна година ги посети сите училишта во нашата општина. Градоначалникот разговараше со професорите за условите во училиштата, за надминување на евентуалните недостатоци, за вложување во иновации во образовниот систем, а на сите ученици подарувајќи им новогодишни поклончиња им упати честитки за поуспешна нова 2018 година посакувајќи им многу здравје, успех како и добар и пријатен зимски распуст. „Среќен сум што денеска денот ни започнува со дружење со овие прекрасни деца. Како Општина секогаш се грижиме да правиме добри дела и да дадеме пример до другите дека овие наши деца се нашата...

Read More

Оддржана третата седница на Советот на Општината

Советот на Општина Маврово и Ростуше ја оддржа својата 3 седница со која претседаваше Претседателот на Советот Алил Алили. На седницата присуствуваа сите членови на советот. На оваа седница беа именувани членови на повеќе постојани и привремени комисии како помошни тела на Советот на Општина Маврово и Ростуше, како и Именувани се и членови на Управниот и Надзорниот одбор на ЈПКД – Маврово и Училишните Одбори на Средното и Основните Училишта кои гравитираат во Нашата...

Read More

СЛУЖБЕН ГЛАСНИК НА ОПШТИНАТА

Пријави проблем, Закажи Средба, Прашај го градоначалникот.

Формулари

4-ти Мај 2022

Galichnik Wedding 2018

Cross-Border Biking