Select Page

Month: April 2016

Делегација од Општина Маврово и Ростуше присуствуваша на 476’от Фестивал на Месирот

Делегација од Општина Маврово и Ростуше на покана од Градоначалникот на Градот Маниса, Џенгис Ергун присуствуваша на 476’от Фестивал на Месирот кој се одржува традиционално секоја година почнувајќи одкако Докторот Меркез од Маниса пронашол лек за болеста која ја зафатило на мајката од Султан Сулејман, султанката Хафса Султан, која побарала од докторот секоја година да се фрла од балкон од лекот на својот народ за милост и здравје. Во склоп на овој Фестивал делегацијата од Општина Маврово и Ростуше ги посети Општините Шехсаделер, Кула и Општината на Градот Маниса каде оствари и средби со Градоначалниците на овие Општини, како...

Read More

Заменик-министерот за образование и наука Спиро Ристовски заедно со

Заменик-министерот за образование и наука Спиро Ристовски заедно со Градоначалникот на Општината Мукрем Мехмеди ги посетија Основноте училишта „Блаже Конески“ во село Скудриње и Горѓи Пулески во село Ростуше како и Средното Општинско Училиште во Ростуше.Во Основното училиште во Скудриње се работи на поставување современ централен систем за греење, која инвестиција е на барање на жителите и дека е од исклучителна важност поради тоа што во изминатите 60 години, откога е изградено ова училиште, се употребуваа кумбиња на дрва. – Како ресорно Министерство, инвестиравме околу 6 милиони денари за воспоставување целосно нов систем за греење и за 30-ина дена...

Read More

Најмладите го одбележаа први април

Шарени маски, насмеани детски лица, музика и танц. Вака беше денеска низ сите селски улички во Општина Маврово и Ростуше. Дефилираа принцези, лекари, пирати, вештерки и ликови од цртаните филмови. Најмладите го одбележаа први април – денот кога можат да влезат во светот на бајките и да бидат што ќе посакаат. На првиот ден од месец април, се одбележува Меѓународниот ден на насмевките, шегата, забавата, но никој со сигурност не може да потврди како и кога почнал да се празнува....

Read More

СЛУЖБЕН ГЛАСНИК НА ОПШТИНАТА

Пријави проблем, Закажи Средба, Прашај го градоначалникот.

Формулари

4-ти Мај 2022

Galichnik Wedding 2018

Cross-Border Biking