Select Page

Month: February 2016

Македонското женско лоби финансиски подржано од Амбасадата на Обединетото Кралство

Македонското женско лоби финансиски подржано од Амбасадата на Обединетото Кралство во Македонија спроведува проект “Зајакнување на жените и девојчињата за зачувување на мирот и градење доверба” кој има за цел да придонесе за развивање на свесноста за заложбите на НАТО алијансата кон регионалнатата безбедност, градење на мирот и довербата при имплементирање на резолуцијата на ОН 1325. Овој проект има за цел да делува на три нивоа: -Соработка со министерството за одбрана на Република Македонија во изготвување на стратешки документ за имплементација на резолуцијата 1325 од ОН; -Развивање на свесноста за важноста на резолуцијата 1325 во рамки на локалната самоуправа...

Read More

Службен Гласник 2016

СЛУЖБЕН ГЛАСНИК БРОЈ 1-2016 СЛУЖБЕН ГЛАСНИК БРОЈ 2-2016 СЛУЖБЕН ГЛАСНИК БРОЈ 3-2016 СЛУЖБЕН ГЛАСНИК БРОЈ 4-2016 СЛУЖБЕН ГЛАСНИК БРОЈ 5-2016 СЛУЖБЕН ГЛАСНИК БРОЈ 6-2016 СЛУЖБЕН ГЛАСНИК БРОЈ 7-2016 СЛУЖБЕН ГЛАСНИК БРОЈ 8-2016 СЛУЖБЕН ГЛАСНИК БРОЈ 9-2016 СЛУЖБЕН ГЛАСНИК БРОЈ 10-2016 СЛУЖБЕН ГЛАСНИК БРОЈ 11-2016 СЛУЖБЕН ГЛАСНИК БРОЈ 12-2016  ...

Read More

Отворени двата еко-пазари во Маврово и Ростуше

Отворени двата еко-пазари во Маврово и Ростуше како дел од проектот „Промоција на ко-производи во прекуграничната област“ Денес во Маврово, Општина Маврово и Ростуше се отвори пазар за продажба на еко и органски производи. Повеќе од дваесет производители и собирачи на еко-храна и органски производи ги изложија своите производи пред домашните и странските посетители и туристи. На тезгите можеа да се најдат најразлични производи кои носат печат од ова чисто поднебје како што е мавровското овчо и козјо сирење и кашкавал, разни џемови и слатка  произведени од самоникнати плодови, мед, чаеви и многу други видови на диворастечки растенија. Освен...

Read More

СЛУЖБЕН ГЛАСНИК НА ОПШТИНАТА

Пријави проблем, Закажи Средба, Прашај го градоначалникот.

Формулари

4-ти Мај 2022

Galichnik Wedding 2018

Cross-Border Biking