Select Page

Month: December 2015

поклончиња за основците

Градоначалникот на Општината Мукрем Мехмеди на сите ученици од Општинските Основни Училишта како и на учениците од Општинското Средно Училиште им го честита Новата 2016 година со желби за успех, многу здравје и долг живот. Но иста така и учениците од сите основни училишта на свој најискрен начин преку своерачно изработени новогодишни честитки на Градоначалникот Мехмеди му ја честитаа новата година и му посакка многу здравје и успечна работа во новата 2016 година....

Read More

успешно спроведена есенската акција

Општина Маврово и Ростуше и оваа година активно се вклучи во есенската акција “Ден на дрвото” под мотото “засади успех” која традиционално се прави веќе 16 ти пат по ред. Мото на годинашната акција „Засади успех!“ е да се потсети на мотивите, почетоците, развојните фази и резултатите на акциите, кои започнаа пролетта 2008. На оваа акција покрај многубројните граѓани, општинската администрација, средношколците, основците се приклучија и Градоначалникот Мукрем Мехмеди, Пратеници како и директорите на Општинските училишта и Јавните препријатија. Во рамки на оваа акција засадени беа околу 2000 садници во повеќе населени места на атарот на општината од предходно...

Read More

СЛУЖБЕН ГЛАСНИК НА ОПШТИНАТА

Пријави проблем, Закажи Средба, Прашај го градоначалникот.

Формулари

4-ти Мај 2022

Galichnik Wedding 2018

Cross-Border Biking