Select Page

Month: October 2015

Еко акција во маврово и ростуше

Во рамките на проектот “Македонија без отпад-2015″, Општина Маврово и Ростуше, ЈКП-Маврово, НП- Маврово во партнерство со Министерството за Животна Средина и просторно планирање и оваа година продолжија со реализација на проектот “Македонија без отпад-2015″. Градоначалникот на Општина Маврово и Ростуша, Мукрем Мехмеди, вработените во општината, учениците и професорите од Средното Општинско Училиште, основните училишта, вработените од ЈКП-Маврово, НП – Маврово, невладиниот сектор како и многу граѓани кои живеат во Нашата Општина масовно се вклучија во расчистување на својата околина низ сите населени места, исто така се расчистуваа патниот правец од Ростуше до Требиште, со механизација се исчисти смет...

Read More

Македонија без отпад – 2015

По повод Еколошкиот ден што го одбележува Република Македонија како проект ”Македонија без отпад – 2015”, Општина Маврово и Ростуше, Јавното Комунално Препријатие – Маврово, Националниот Парк – Маврово и Општинските образовни институции на 3.10.2015 година (Сабота) заедно ќе организираат голема еколошка акција во која покрај вработените во овии институции ќе биде вклучена и механизација за одстранување на отпадите кои ги има во неколку таканаречени диви депонии на територијата на Општината. Во оваа голема еколошка акција ќе се чисти на атарите на селата Ростуше, Велебрдо, Требиште и Битуше, за таа цел ги информираме сите граѓани кои сакаат да бидат...

Read More
  • 1
  • 2

СЛУЖБЕН ГЛАСНИК НА ОПШТИНАТА

Пријави проблем, Закажи Средба, Прашај го градоначалникот.

Формулари

4-ти Мај 2022

Galichnik Wedding 2018

Cross-Border Biking