Select Page

Month: August 2015

Избрана најдобрата мавровско – реканска пита

Во рамките на манифестацијата ,,Летен културен бран 2015“, што го организира Општина Маврово и Ростуше , во Ростуше се одржа и изборот на најдобрата Мавровско – Реканска пита. Учество зедоа над 60-тина учеснички од оваа општина, жири комисијата за најдобра пита ја избра питата што ја подготви Билјана Трпоска од Врбен. Манифестацијата ја отвори Градоначалникот Мукрем Мехмеди, кој нагласи дека оваа активност има за цел промовирање на одличното приготвување на храна особено реканските пити кои ги приготвуваат домаќинките од овој крај, како и развивање на туризмот во Нашата Општина. Во рамкиите на оваа активност голем број на туристи од...

Read More

Традиционален избор на најубавата Мавровско – Реканска пита

На 22.08.2015 година (Сабота) ќе има традиционален избор на најубавата Мавровско – Реканска пита. Во 10 часот ќе има Пречек на гостите во с.Ростуше 11 часот Организирана тура за посета на водопадот Дуф 13 часот Дегустација, Избор и прогласување на најдобрата Мавровско-Реканска пита и доделување на награди во Кафе Бар – Центар...

Read More

ECO GREEN WEEKEND ВО МАВРОВО

ECO GREEN WEEKEND ВО МАВРОВО Во петок, сабота и недела (07; 08; и 09. август ) во покровителство на Градоначалникот Мукрем Мехмеди во Маврово ќе се оддржи 3-от Еко Грин Маврово Викенд (Eco Green Mavrovo Weekend). Уште една година, прекрасната природа на Маврово ќе биде биде домаќин на сите посетители кои што сакаат да кампуваат, да се забавуваат, рекреираат и целосно да се препуштат на преубавите места во и околу Маврово. Сите се поканети и добредојдени во Маврово од петок наутро, совршеното време за поставување на вашиот шатор. Сите настани и активности од забавно рекреативен карактер ќе се случуваат веднаш до објектот Спорт Центар Маврово. Тука сите гости ќе можат да кампуваат и да бидат сместени веднаш до главните случувања. Првиот ден од Еко Грин Викендот во Маврово пред се’ ќе биде исполнет со музичка програма, а за забавата задолжени се План Г, Диџеј Зомакс, Лефанк, Ана Мало & Еми Ермилова и Енцефалопатикус. Саботното утро е резервирано за планинарската тура Маврово -Чавкарник – Маврово. Во текот на денот ќе се дегустираат превкусните традиционални јадења од Мавровскиот регион, ќе има друштвени игри, ќе се риболови… Ќе биде претставен и живописниот фолклор од ова подрачје, па на Еко Грин Викендот ќе се слушаат зурли и тапани, кавали и гајди, а ќе продефилираат и уникатни народни носии. Забаватата програма е кроена за сите возрасти и вкусови. Во сабота, покрај Диџеј Баже од...

Read More

СЛУЖБЕН ГЛАСНИК НА ОПШТИНАТА

Пријави проблем, Закажи Средба, Прашај го градоначалникот.

Формулари

4-ти Мај 2022

Galichnik Wedding 2018

Cross-Border Biking