Select Page

Month: June 2015

Друштвото на писатели на Македонија ја посетија нашата општина

Поетскиот караван на Друштвото на Писателите на Македонија посетувајќи го село Лазарополе беше гостин на Нашата Општина. Овој настан беше реализиран во рамките на проектот за дисперзија на културните вредности во земјата. На гостите срдечно добредојде, плодна и успешна работа им посака Градоначалникот на Општината Мукрем Мехмеди. На манифестацијата со свои стихови настапија истакнати членови на Македонската писателска асоцијација од различни генерации меѓу кои и Претседателот на Друштвото на писатели на Македонија Веле Смилески како и поетите Иван Чапоски, Васил Дрвошанов, Ресул Шабани, Стојан Тарапуза, Јусуф Едип и низа други истакнати...

Read More

Рекреативен викенд во Маврово

Традиционално и оваа година покровител на Рекреативната Маврово Тура и другите забавно рекреативни игри кои ќе бидат овој викенд во и околу Маврово и Мавровското езеро и падините на Бистра ќе биде Општина Маврово и Ростуше. ПРОГРАМА ЗА 13.06.2015 (САБОТА) – Професионална велосипедска тура (линкови за регистрацијаkondev@bikestop.com.mk; info@energi-cycling.mk) – Kids corner настан со лулашки (катче за деца) – целодневна програма со содржини интересни за најмладите; ПРОГРАМА ЗА 14.06.2015 (НЕДЕЛА) – Рок бенд; – Рекреативна тура околу Мавровско езеро со почеток од 11 часот; – Посета на пештерата Шаркова дупка од 13 – 16 часот; – Искачување на Бистра со...

Read More

Средба Помеѓу Градоначалникот Мехмеди и Заменик Амбасадорката на Австралија

Општина Маврово и Ростуше беше посетена од заменик амбасадорката на Австралија, Мелинда Рио и почесниот конзул на Австралија во Македонија Зоран Костоски. Во рамките на посетата одржаа работна средба со градоначалникот на нашата општина Мукрем Мехмеди на која средба Градоначалникот Мехмеди им заблагодари за подршката на Австралиската амбасада во Белград за спроведените активности од областа на екологијата и заштитата на животната средина кои се од големо значење за граѓаните од сите возрасти кои живеат на територијата на нашата општината. Преку проектот кој беше подржан од Австралиската амбасада, Општина Маврово и Ростуше и невлладината ЗОК – Младина Ростуше се поставија неколку клупи и канти за отпад во неколку населени места, се изврши чистење на дива депонија како и се одржаа повеќе работилници во средното и основните училишта на територијата на општината на кои работилници низ интерактивни игри беше разговарано за подигање на свеста кај младите за зачувување на природата како најважен сегмент за подобар и здрав живот. Зменик амбасадорката Мелинда Рио и Градоначалникот Мукрем Мехмеди ги посетија Учениците од средното и основните училишта кој беа дел од овој значаен проект за нашето...

Read More

СЛУЖБЕН ГЛАСНИК НА ОПШТИНАТА

Пријави проблем, Закажи Средба, Прашај го градоначалникот.

Формулари

4-ти Мај 2022

Galichnik Wedding 2018

Cross-Border Biking