Select Page

Month: May 2015

Одбележан патронен празник на оу во Жировница

Со богата културно – уметничка програма од страна на учениците од ОУ Јосип Броз Тито од с. Жировница беше одбележан годинешниот патронен празник на училиштето, на чија церемонија присутни беа Градоначалникот, Мукрем Мехмеди, Претседателот на Совет, Неџат Исмаили, директори на јавни препријатија, училишта и наши сограѓани од повеќе населени места. Во својот поздравен говор Директорот на Училиштето, Реџеп Реџепоски изрази голема благодарност до Градоначалникот, Мехмеди, Советот на Општината и сите граѓани на с. Жировница за одличната соработка и поддршка што ја даваат на училиштето. А ние како Општина само можеме да им честитаме и заблагодариме за вложениот труд на...

Read More

Здраствениот Дом – Ростуше реализира нов проект наречен ”Наш Специјалист”

Општина Маврово и Ростуше ги информира своите граѓани дека Здраствениот Дом – Ростуше реализира нов проект наречен ”Наш Специјалист” кој предвидува доаѓање на Спец. Д-р. Гинеколог Гордана Мирковска од Гостивар секој Четворток од 08:00 до 15:00 каде што пациентите ќе имат можност да користат гинеколошко акушерски услуги. Спец. Д-р. Гинеколог Гордана Мирковска ќе работи како матичен доктор. Исто така секоја сабота од 08:00 до 15:00 часот во просториите на Здраствениот дом – Ростуше ќе има Спец. Интернист од Здраствениот Дом – Дебар кој ќе прима пациенти по предходно закажан термин од кај својот матичен...

Read More

70 Години Основно Образование во Ростуше

Со богата културно – уметничка програма од страна на учениците од ОУ Ѓорѓи Пулески од с. Ростуше беше одбележан годинешниот јубилејен патронен празник на училиштето, на чија церемонија присутни беа Градоначалникот, Мукрем Мехмеди, Претседателот на Совет, Неџат Исмаили, директори на јавни препријатија, училишта и наши сограѓани од повеќе населени места.  Во поздравнит говор се изрази голема благодарност до Градоначалникот, Мехмеди, Советот на Општината и сите жители на Општината за одличната соработка и поддршка што ја даваат на училиштето. А ние како Општина само можеме да им честитаме и заблагодариме за вложениот труд на Директорот и целиот училишен персонал и...

Read More

Свечено одбележан денот на општината

Со богата културно – уметничка програма приредена од страна на учениците од Општинските Училишта, естрадните уметници Благоја Груевски, Емрах Мехмеди, Златко Милошески и Ершан Хурман свечено беше одбележан денот на општината.   Годишнините се пригодни моменти да се преиспитаме до каде сме стигнале и што сме направиле во изминатиот период. Со задоволство можам да констатирам дека успеавме да ја оправдаме сликата за Маврово и Ростуша како модерна и современа европска општина, изјави градоачалникот Мукрем Мехмеди на днешената свеченост по повод Денот на општината. Градоначалникот Мехмеди уште еднаш потсети на се она што досега е реализирано, подобрената инфрастурктура, подршка на...

Read More

СЛУЖБЕН ГЛАСНИК НА ОПШТИНАТА

Пријави проблем, Закажи Средба, Прашај го градоначалникот.

Формулари

4-ти Мај 2022

Galichnik Wedding 2018

Cross-Border Biking