Select Page

Month: January 2015

Сите населени места во Општината имаат електрична енергија

Сите населени места во Општина Маврово и Ростуше имаат електрична енергија, а прекините кои се јавуваа вчерашниот ден беа од големите оптоварувања на трафостаниците кои се јавуваат поради двојно зголемената потрошувачка. Градоначалникот на Општина Маврово и Ростуше Мукрем Мехмеди, претставници на кризниот штаб на ЕВН, претставник на ЕВН Австрија, раководството на КЕЦ Струга и претседателите на месните заедници на заедничка средба во Дебар се договорија како да се надминат проблемите со електричната енергија додека траат минусните температури.  Имено, главните далекуводи се многу оштетени од снежното невреме и патиштата до нив се непристапни и ЕВН Македонија мораше да изгради привремен 10 кВ далновод за да донесе напојување до трафостаницата која се наоѓа во близина на с.Јанче, од која напон добиваат овие населени места.  Овој далновод на вака ниски температури и двојно зголемена потрошувачка тешко ќе може да ги издржи големите товари, па затоа се апелира до корисниците да внимаваат при користењето на електричната енергија односно рационално да ја користиме електричната енергија во овој период додека не се одстранат сите дефекти на далекуводите кои се оштетени. Ако ова не се испочитува ЕВН Македонија ќе мора да спроведе дополнителни мерки за заштита на мрежата и истовремено обезбедување на корисниците со електрична енергија. Екипите на ЕВН и натаму остануваат на терен да работат на евентуални прекини во...

Read More

честитки

Почитувани, На сите граѓани од православна вероисповед им упатувам искрени честитки по повод христијанскиот празник Божик, со желба да го прослават во мир, среќа и благосостојба. Божик како празник на мирот и помирувањето, на љубовта и добрината го поттикнува духот на разбирањето, заемното почитување и афирмацијата на религиозните посебности на граѓаните. Од мое лично име и од името на Советот и Општина Маврово и Ростуше Ви посакувам да го поминете во мир и спокојство големиот христијански празник Божик. Градоначалник на Општина Маврово и Ростуше Мукрем...

Read More
  • 1
  • 2

СЛУЖБЕН ГЛАСНИК НА ОПШТИНАТА

Пријави проблем, Закажи Средба, Прашај го градоначалникот.

Формулари

4-ти Мај 2022

Galichnik Wedding 2018

Cross-Border Biking