Select Page

Month: November 2014

22 седница на советот на општината

Во општинската сала за состаноци, Советот на Општина Маврово и Ростуше ја оддржа својата 22 седница со која претседаваше Претседателот на Советот Неџат Исмаили. На седницата покрај советниците присуствуваше и Градоначалникот, Мукрем Мехмеди. На оваа седница беа разгледани неколку предлог одлуки и програми од областа на образованието, урбанизмот и просторното планирање на територијата на локалната самоуправа. Донесена Статутарна одлука за изменување и дополнување на статутот на Општина Маврово и Ростуше, Донесена одлука за пренамена на срества од буџетот на општината во делот на образованието, исто така донесена е одлука за изработка на физибилити студија за јавно – приватно партнерство со...

Read More

Седница на комисијата за верификација, мандатни прашања, избори и именувања

Денес во општинската сала за состаноци во Ростуше, Комисијата за верификација, мандатни прашања, избори и именувања одржа седница на која се разгледуваше пропорционалната застапеност на составот на неколку комисии кои се помошни тела на Советот на Општина Маврово и Ростуше. Исто така се разгледуваше предлог одлука за разрешување и именување на член во управен одбор на ЈУ Национален Парк Маврово кој треба во согласност законите на РМ да ги заштитува интересите на граѓаните кои живеат на територијата на Општина Маврово и...

Read More

Министерката Јанкулоска и Градоначалникот Мехмеди во Ниќифорово

Во Никифорово денеска е пуштено во употреба повеќенаменско игралиште, инвестиција од седум милиони денари, реализирана на иницијатива на Општина Маврово и Ростуша преку владиниот проект за таа намена и Агенцијата за млади и спорт. Игралиштето го пуштија во употреба Министерката за Внатрешни Работи Гордана Јанкулоска, Градоначалникот на Општина Маврово и Ростуша Мукрем Мехмеди и Директорот на АМС Марјан Спасески. Тоа е 26-то пуштено игралиште во употреба од предвидените 100 повеќенаменски игралишта со проектот на Владата, а според Агенцијата за Млади и Спорт, уште 23 низ целата држава се завршени и подготвени за отворање. Изградено е на површина од 1.300...

Read More

нова фасада и прозори на општинската зграда

Во рамките на проектот за заштита од климатските промени, Општина Маврово и Ростуша во соработка со УСАИД работи на заштита на општинската зграда преку смена на сите прозорци и надворешна фасада на општинскиот објект. Со новата фасадата и прозори енергетската ефикасност се очекува да биде поефикасна со што значително ќе се намали потрошувачката на електрична енергија и значително ќе се подобрат условите за работа. Според досегашните анализи, климатските промени негативно влијаат врз повеќе сегменти од животот на човекот. Од производство на храна па се до несакани почести поплави и пожари, недостиг на чиста вода за пиење, зголемени температура и...

Read More
  • 1
  • 2

СЛУЖБЕН ГЛАСНИК НА ОПШТИНАТА

Пријави проблем, Закажи Средба, Прашај го градоначалникот.

Формулари

4-ти Мај 2022

Galichnik Wedding 2018

Cross-Border Biking