Select Page

Month: September 2014

спортски бонтон проект за интегрирање на децата

Промовирање спортски бонтон како модел на интегрирање на децата од школска возраст во системот на спортување, дружење, играње и нивно меѓусебно запознавање со нивните традиции, култури и обичаи, е целта на проектот „Традиционални спортски игри”, кој денеска стартуваше во Велес. На отпочнувањето на проектот присустуваше Претседателот на Република Македонија, Ѓорге Иванов, како покровител на оваа спортско-културна манифестација, Амбасадорот на САД во Македонија, Н.Е. Пол Волерс, Градоначалникот на Општина Маврово и Ростуша, Мукрем Мехмеди и градоначалниците на општините Велес и Свети Николе. Инаку проектот „Традиционални спортски игри (Спортски Бон-Тон)” се реализира преку спортско-културни манифестации во општините Маврово и Ростуша, Велес,...

Read More

Оддржана 19″та седница на советот на општината

Во општинската сала за состаноци, Советот на Општината ја оддржа својата 19″ та седница со која претседаваше Претседателот на Советот, Неџат Исмаили. На седницата присутни беа сите советници како и Градоначалникот, Мукрем Мехмеди. На оваа седница беа разгледани неколку предлог одлуки и извештаи и програми од областа на образованието, урбанизмот и просторното планирање на територијата на локалната самоуправа. Советот на Општината на оваа седница донесе: Усвои годишните извештаи за работа во учебната 2013/2014 година на општинските основни училишта. . Одлуки за пристапување кон измена и дополна на дел од урбанистичкиот план за с. Скудриње. Измени и дополни на буџетот за 2014 година на Општината. Исто така беа донесени неколку одлуки за финансиска поддршка на социјално загрозени лица како најранлива категорија на наши...

Read More

Прв училишен ден за 626 основци и 126 средношколци во Маврово и Ростуша

Училишното ѕвонче денеска го означи почетокот на новата 2014/2015 учебна година a Градоначалникот на Општина Маврово и Ростуша, Мукрем Мехмеди на првиот ден од новата учебна година го посети Средното Општинско Училиште во Ростуша во кое оваа година настава ќе следат 126 ученици како и Основните Училишта во Нашата Општина во кои оваа година настава ќе следат 626 ученици. Градоначалникот Мехмеди на сите вработени им посака успешна работа а на сите ученици пред се здравје, успех и добри резултати во натамошното образование, потенцирајќи дека квалитетно образование, труд и макотрпна работа е далеку од потребна за помладите генерации оти надежта...

Read More

Информации од Јавен Карактер

СЛУЖБЕН ГЛАСНИК НА ОПШТИНАТА

Пријави проблем, Закажи Средба, Прашај го градоначалникот.

4-ти Мај 2023

Galichnik Wedding 2018

Cross-Border Biking