Select Page

Month: July 2014

До граѓаните на Општина Маврово и Ростуша  и сите муслимани ширум светот

До граѓаните на Општина Маврово и Ростуша  и сите муслимани ширум светот Почитувани граѓани Во Мое лично име и во име на Советот и  администрацијата од Нашата Општина Нека АЛЛАХ ги исполни нашите домови со радост, нашите срца со добрина, нашиот живот со здравје и среќа, денес, утре и секој ден. Бајрам Шериф Мубарек Олсун за сите мои пријатели, другари, роднини, соработници, за сите муслимани жители на Општина Маврово и Ростуша, за сите муслимани ширум светот. Градоначалник на  Општина Маврово и Ростуша Мукрем...

Read More

Бајрам Шериф Мубарек Олсун

Почитувани Дозволете ми во Мое лично име и во името на Советот на Општина Маврово и Ростуша, На сите наши браќа, сестри роднини и пријатели на сите Муслимани ширум светот да ви го честитам Рамазан Бајрам со желби за многу здравје, среќа, успех, мир и благосостојба во вашите домови. Бајрам Шериф Мубарек Олсун. Претседател на Советот Општина Маврово и Ростуша Неџат...

Read More

Бајрам Шериф Мубарек Олсун.

Почитувани Дозволете ми во Мое лично име и во името на Советот на Општина Маврово и Ростуша, На сите наши браќа, сестри роднини и пријатели на сите Муслимани ширум светот да ви го честитам Рамазан Бајрам со желби за многу здравје, среќа, успех, мир и благосостојба во вашите домови. Бајрам Шериф Мубарек Олсун. Претседател на Советот Општина Маврово и Ростуша Неџат...

Read More

Претседателот Иванов на ифтир во Скудриње

Претседателот Ѓорѓе Иванов, вечерва во Скудриње присуствуваше на Ифтар, по повод светиот месец Рамазан. На свечениот ифтир присуствуваа Муфтијата од Дебар, сите оџи од нашиот регион, верски лица од манастирот Јован Бигорски, претставници од бизнис секторот и пријатели на локалната самоуправа, Во присуство на Градоначалникот на Општина Маврово и Ростуша, Мукрем Мехмеди, директорот на Националниот парк „Маврово“,Онер Јакуповски и Пратеникот во Собранието на РМ, Алим Билали,Претседателот Иванов во текот на денот ги посети и селата Жировница, Велебрдо, Требиште, Скудриње и Врбен, каде со локалното население поразговара околу актуелните состојби во овој крај. Претседателот Иванов со општинското раководство и локалното...

Read More

известување

Во меѓусебна соработка на Градоначалникот на Општина Маврово и Ростуша, Мукрем Мехмеди, Командирот на Полициска Станица – Ростуша , Рефик Пајкоски како и претставници од СВР-Тетово (пасошно одделение – Гостивар) а се во интерес на граѓаните како би заштедиле време и пари за да не мора да патуваат до Гостивар поради овие потреби.  Се известуваат сите граѓани на Општина Маврово и Ростуша дека во деновите 30.07.2014 година (среда) 6 Август (среда) и 14 Август 2014 година (четворток) ке се врши сликање за издавање на лични карти како и за патни исправи – по редовна постапка во просториите на полициската станица во село Ростуше. Примање на барањата за сликање за лична карта и патни исправи за терминот 30.07.2014 година ке се доставуваат најдоцна до 28.07.2014 година во полициска станица с. Ростуша. За подетални информации за другите термини од месец август за доставување на барања може да се информирате на телефонскиот број 042 478...

Read More

СЛУЖБЕН ГЛАСНИК НА ОПШТИНАТА

Пријави проблем, Закажи Средба, Прашај го градоначалникот.

Формулари

4-ти Мај 2022

Galichnik Wedding 2018

Cross-Border Biking