Пеперутки, гусари, самовили, пчелички дефилираа по селските улички

Денес е денот на шегата, на смеата, на среќата, на местени и лаги, но пред се’ денес е ден кој во сите основни училишта на територијата на Нашата Општина се прославува со целодневен маскембал. Претпладнето е посветено на најмалите и најслатките кои приредија креативна забава за своите родители за своите блиски. И оваа година за денот на шегата традиционално во сите основни школи се организира манифестацијата Априлијада 2014, која се одвива под мотото: „Маврово и Ростуше се смее“. Забавата започна претпладнето во 11 часот во училишните дворови по што најмалите распеани се прошетаа по селските улички со голема детска...

Read More