Select Page

Month: April 2014

Почитувани граѓани!

Почитувани граѓани! Со особена чест и задоволство, од свое лично име, од името на Советот и Општинската администрација на сите православни и католички верници во Општина Маврово и Ростуша, во земјата и во странство, Ви упатувам искрени честитки по повод велигденските празници. Во духот на љубовта кон човештвото, да се упатиме кон правдата и вистината, да понудиме помош на сите на кои им е потребна. Нека во нашите срца и души се всели духовен мир и спокојство, радост и разбирање. Ви посакувам многу здравје, среќа, љубов, хармонија и верба! Градоначалник на Општина Маврово и Ростуша Мукрем Мехмеди...

Read More

Градоначалникот Мехмеди го означи почетокот на овогодинешниот традиционален турнир во мал футбал

Градоначалникот Мехмеди го означи почетокот на овогодинешниот традиционален турнир во мал футбал. По повод Денот на Општината 4 Мај, локалната самоуправа традиционално и оваа година организира турнир во мал фудбал. Екипи од Средното Општинско Училиште Маврово – Ростуше како и екипи од Основните Училишта од Општината денес со одигрување на првите меѓусебни натпревари го означија почетокот на турнирот во мал футбал кој се одржува во салата Македонија кој е дел од спортско рекреативниот центар Радика. Натпреварите започнаа денес и ќе траат до 3 Мај. Вториот дел натпревари од овој традиционален турнир ќе се играат на новоотвореното повеќенаменско игралиште во...

Read More

Прво и второ место за учениците Дилесκи Халдун и Илјази Фаρије

Прво и второ место за учениците Дилесκи Халдун и Илјази Фаρије Прво и второ место на натпревари по Германски јазик за учениците Дилесκи Халдун и Илјази Фаρије од Средното Општинско Училиште Маврово-Ростуше. Градоначалникот, Мукрем Мехмеди упати искрени честитκи до учениците Дилесκи Халдун за освоено пρво место, и Илјази Фаρије за освоено втоρо место на 46-тата Олимпијада на ρегионалниот натпρеваρ по Германски Јазик, посакувајќи им поголем успех во образовниот процес Горди сме на наградата со која се закитија нашите ученици, нивната креативност, упорност и знаење дополнително не охрабрува и понатаму да ги поддржуваме сите идеи со кои ќе помогнеме да...

Read More

Во Видуше активно се работи на изградба на новата училишна зграда

Во село Видуше активно се работи на изградба на новата училишна зграда која ќе ги има сите услови за квалитетно одвивање на наставата на нашите деца од ова населено место!  Градоначалникот Мукрем Мехмеди е цврсто уверен дека училиштето ќе биде изградено до септември, кога и започнува учебната година. Ова е заеднички проект на Градоначалникот и Советот на Општината со што значително ќе бидат подобрени условите за поуспешно образование! Ова е уште еден доказ дека подеднакво се води сметка за подобрување на условите за настава на сите ученици во сите училишта на територијата на локалната самоуправа. Директорот на ОУ Јосип Броз...

Read More

СЛУЖБЕН ГЛАСНИК НА ОПШТИНАТА

Пријави проблем, Закажи Средба, Прашај го градоначалникот.

Формулари

4-ти Мај 2022

Galichnik Wedding 2018

Cross-Border Biking